FOMO

Het was helemaal geen Kerst in mineur dit jaar. Okee, we gingen niet bij oma en Manou, er waren minder cadeautjes dan anders en het haardvuur brandde niet, maar we bleven gemoedelijk thuis zonder feeststress, leenden het raclettetoestel bij de buren en speelden de hele avond spelletjes onder de lichtjes van de bananenplant (die voor de gelegenheid tot kerstboom omgetoverd werd).

Het grote jaarlijkse familiefeest vierden we enkele weken geleden al online, via ZOOM, met de traditionele nieuwjaarsbrief en uitgebreide toasts, met nichten en neven die inlogden vanuit Panama, Chili, Amsterdam en Tenerife, een yoga-sessie en breakout-rooms waarin we gezellig in kleine groepjes konden bijkletsen (in een familie van ruim 50 man waar iedereen al eens graag zijn zegje doet, is dit een conditio sine qua non). Iedereen was blij dat we elkaar nog eens hadden gezien (onze zomerpicknick was er dit jaar ook al bij ingeschoten) en probeerde bij het afscheid al nieuwe data voor extra ZOOM-feestjes vast te leggen.

Op Kerstdag zelf gingen we de voorbije jaren vaak wandelen, en dat was dit jaar niet anders. Het Zwin was volgeboekt (het nieuwe corona-normaal), dus trokken we naar het Kravaalbos, ergens tussen Gent en Brussel in, waar we oma, tante Tib en tonton Ilja ontmoetten. We splitsten op in twee groepjes van vier, en stapten 8 kilometer in het zompige bos, onder een prachtige hemel (de vrees uitgeregend te worden, kwam niet uit). We dronken thee en aten bananencake op een boomstronk (oma was haar scones in de koffer vergeten), en kwamen wandelaars tegen die precies hetzelfde deden. Daarna werd een grote zelfgeschilderde kartonnen kerstboom uit de autokoffer gesleurd, en konden de cadeautjes geopend worden in een optimale kerststsfeer.

Oudejaar wordt dus ook geweldig. Geen FOMO dit jaar, geen eindeloze braspartijen, geen buikkrampen (of enkel in beperkte mate) en geen oververmoeidheid waarmee we ons over de drempel van 2021 slepen. Ik heb bovendien aan Tess beloofd dat we de hele dag Harry Potter zouden bingewatchen (8 films!).

We zullen ongetwijfeld pas in 2021 weten of Voldemort haar ongefundeerde angst voor dieven, toiletmonsters en (sinds kort ook) heksen zal leren relativeren of net exponentieel zal laten toenemen.

Spannend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s