Heksen

Toen ik klein was, was ik bang. Ik was bang van zolder en kelder, donkere krochten vol duistere wezens (en enge dieven). Ik was bang om alleen naar boven te gaan en soms bang om alleen het huis binnen te gaan (dat was vooral nadat er échte dieven meermaals ons huis bezocht hadden). En ik was bang voor haaien in het zwembad (maar dit geheel terzijde).

Tess heeft ook schrik. Geen zolder in dit huis – en naar de kelder sturen we haar voorlopig niet alleen – maar gewoon naar het toilet gaan (op de eerste verdieping) is al voldoende om grote onrust teweeg te brengen. Alleen gaan slapen vindt ze niet fijn, vooral uit schrik voor potentiële monsters, of voor vreemde mensen die ongevraagd ’s nachts haar kamer zouden binnenslenteren.

Luna en Felix hebben dit nooit gehad, maar die sliepen dan ook jarenlang samen. Dat geluk heeft Tess niet. Dus blijf ik ’s avonds, na het lezen van een verhaaltje, vaak nog even bij haar in bed liggen. Tot ze gerustgesteld is, en de slaap begint te komen.

Vandaag ontdekten we “Monsters Inc” tussen de oude dvd’s. Een heerlijke Pixar-film over de monsters onder je bed, die zonder uitzondering allen een bijzonder hoog knuffelgehalte hebben. De ideale film dus om Tess van haar monster-angst te verlossen.

Deze avond had ze geen schrik van monsters. Plannetje geslaagd, hoopten we. En we begonnen tevreden met een nieuw voorleesboek: “De Heksen” van Roald Dahl.

Het is maar om te zeggen: we zullen onze jongste het komende jaar nog vaak naar boven mogen begeleiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s