Indianenkreten

Felix en Luna kunnen morgen eindelijk terug naar school na 2 weken quarantaine. Alleen is de school morgen uitzonderlijk dicht, dus moeten ze nog een dagje extra wachten (en ik ook, verlangend naar de stilte van een doordeweeks huis).

Als u indianenkreten had verwacht bij het nieuws dat de herfstvakantie bij deze officieel 10 dagen zal duren, dan moeten wij u helaas teleurstellen. Mijn kinderen willen zonder uitzondering echt héél héél héél graag naar school.

In normale tijden hadden wij hen ongetwijfeld gek verklaard.

Dit was mijn onderdak tijdens de zwemles van gisteren. Het is onmogelijk om een baan te reserveren op hetzelfde moment dat Tess les heeft en het cafetaria is dicht, dus wacht ik buiten. Soms heb ik geluk, schijnt de zon en kan ik in het park om de hoek wachten. En soms regent het, zoals gisteren, en moet ik schuilen.

Maar goed: de zwembaden gaan nu ook (opnieuw) dicht. Probleem opgelost.

Begin dit jaar: enkel de scouts van Felix (La Companie des Cerfs) voorzien een bijeenkomst op zondag 25 oktober.

Vorige week: De scouts van Tess (Nutons) en Luna (Antilopes) beslissen elkaar ook te zien op 25 oktober, omdat het daarna misschien niet meer mogelijk zal zijn.

Donderdag: na de overheidsbeslissingen op woensdag (rond jeugd, sport en cultuur), krijgen we een mailtje dat alle scoutsbijeenkomsten van 25 oktober zijn geannuleerd, tot ze een beter zicht krijgen op de nieuwe restricties voor jeugdwerking.

Vrijdag: nu blijkt dat enkel overnachtingen verboden zijn, stuurt de leiding een berichtje dat de samenkomst van nu zondag toch kan doorgaan.

Zaterdag, 11 uur: Sinds het weekend van de Companie des Cerfs vorige week (waar Felix niet bij was wegens quarantaine) zijn enkele Covid19-besmettingen vastgesteld onder de deelnemers. De vergadering van morgen wordt geannuleerd.

Zaterdag, 13 uur: Omdat de vergadering van de Antilopes eerst geannuleerd was en nu toch weer doorgaat, hebben sommige deelnemers en leiding helaas al andere plannen gemaakt, en kan de vergadering toch niet plaatsvinden.

Zondag 13 uur: Alleen Tess vertrekt richting scouts.

Het zijn ingewikkelde tijden.

Ik twijfel tussen langdurig in winterslaap gaan of even een potje huilen.

#Covid19 #Daargaanweweer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s