Paddenstoelen

Om eventjes aan onze quarantaine te ontsnappen (we zitten al over de helft en ons coronabeestje Tess mag morgen terug naar school wegens 7 dagen zonder symptomen!) en wat verse lucht te happen, gingen we deze ochtend wandelen in het Meerdaalbos bij Leuven. We hielden optimaal afstand van iedereen, en Tess had zelfs haar mondmasker bij (in geval dat).

Om de kinderen wat te motiveren voor de wandeling, hielden we een paddenstoelenwedstrijd. Een prijs voor diegene die de mooiste foto nam, en een extra prijs voor wie als eerste een vliegenzwam vond.

Wie had durven denken dat we met honderd indrukwekkende foto’s naar huis zouden keren en dat het kiezen van een winnaar een onmogelijke opdracht zou blijken (voor de nieuwsgierigen en/of paddenstoelliefhebbers: u vindt een ‘beperkte’ selectie onderaan deze blog – aarzel niet ze te identificeren en ons te verblijden met uw antwoorden).

Alleen de vliegenzwam viel wat tegen: we vonden er een vijftal, maar allemaal half opgegeten. Gelukkig kwam dat ook goed, toen we met de wagen naar huis reden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s