Oeps

  • Zondag: Tess ziek.
  • Maandag: Coronatest met z’n vieren.
  • Dinsdagnamiddag: Resultaten van Felix, ik en Tess (Luna’s SMS-resultaat is ergens in een telefoonpaal blijven hangen, maar volgens de dokter is ze ook negatief).
  • Dinsdagavond: De dokter belt en vertelt wat we allemaal moeten doen. We zijn de hele avond in de weer om de hoge risico-contacten te informeren (zoiets laat je toch liever niet aan de overheid over) en onze agenda voor de komende twee weken opnieuw leeg te maken. We zetten de ochtendwekker weer uit (topmomentje, dat wel).
  • Woensdagochtend: een half uur durend intens telefoontje van het Contact Tracing Center. Ik probeer de corona-app te installeren, maar dat lukt niet (niet voldoende geheugen, en niet de laatste telefoonupdate geïnstalleerd).
  • Woensdagmiddag: X laat zich testen. Onze nauwe contacten (of ze nu in Vlaanderen of in Brussel wonen) worden al gecontacteerd en gevraagd om zich te laten testen en af te zonderen.

Je hoort ons niet klagen over de procedure, het loopt verbazend vlot en correct.

Maar toch heb ik één aspect in het hele gebeuren zwaar onderschat.

Opeens moeten tientallen ouders hun kinderen (klasgenootjes van Tess) thuishouden van buitenschoolse activiteiten, blijkt dat je je bloedeigen moeder en een zieke vriendin aan risico’s hebt blootgesteld, zie je een vriendinnetje in de rij staan bij de Covid-tent in de straat, moeten de ouders van het verjaardagsfeestje in afzondering, en gaat de hele Gentse kunstensector alweer bijna plat omdat je schoonbroer met Tess “zenuwen” heeft gespeeld op zaterdagavond. Bovendien kunnen je kinderen niet naar school (en worden ze amper opgevolgd), maar zitten ze wel de hele tijd met hun besmette zus samen (want wij werken door, en het is onhoudbaar ze uit elkaar te houden). Oeps!

Ik ben nuchter genoeg om te beseffen dat het niet écht onze schuld is. We weten ook niet van wie Tess dat virusje kreeg. Misschien was het wel oma zelf die haar jongste kleinkind heeft besmet, of de zwemjuf, of één van de 40 klasgenootjes (twee klassen vormen één bubbel) die nu niet naar de hockey of de scouts mogen. We hebben de geldende corona-regels goed gerespecteerd. Maar het knaagt toch een beetje.

Sorry dus daarvoor!

#Covid19 #daargaanweweer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s