Positief

Ik was bezig met een sollicatiegesprek (niet voor mezelf, ik hou nog steeds van m’n job) toen het eerste SMS’je van het labo binnensijpelde. Vervolgens het tweede.

Omdat je een code, een paswoord én een geboortedatum moest ingeven (en het SMS’je niet zegt over wie van de 4 geteste personen het gaat) moest ik wachten tot het gesprek was afgelopen voor ik de resultaten kon controleren.

Felix en ik. Negatief.

Daarna volgden geen SMS’jes meer. Maar gerustgesteld door de eerste twee resultaten, ging ik ervan uit dat de werkdag van het labo was geëindigd temidden van onze resultaten, en we pas de volgende ochtend de twee andere SMS’jes zouden krijgen. 1 op 5 in Brussel test positief, maar wij zouden daar weer mooi aan ontsnappen!

Tot de dokter een half uurtje later een berichtje stuurde. “Tess is positief.”

En opeens begonnen alle radertjes tegelijk te draaien.

Wie moet je bellen? Met wie hebben we contact gehad? Hoelang moeten we in quarantaine? Moeten we opnieuw testen? Mag Felix nog op scoutsweekend? Wat met de vriendjes van Tess? En wat met Tess zelf? Moet ze in huis een masker aan? Mogen we haar blijven knuffelen (maakt niet uit, blijven we doen). De poetsvrouw afbellen. De scholen contacteren. De dansles, de scouts (gelukkig was ze zondag ziek en dus niet op de scouts), het zwembad (oei, het was de eerste les zaterdag en al meteen prijs…). Mogen we nog boodschappen doen? Moet X zich nu ook laten testen? Hoe kunnen Felix en Luna hun lessen opvolgen? Manou, oma, Babu verwittigen. Tante Tib en tonton Ilja. De vriendinnen van Tess. De vriendjes met wie ze op een verjaardagsfeestje was zaterdag. Mijn werk, mijn collega’s, die van X. Wie zijn we vergeten? Waar hebben we niet aan gedacht?

En ondertussen Tess troosten en kalmeren, het arme kind, laverend tussen angst (“Ik ben pas 7 en ik wil nog niet doodgaan”) en verdriet (“Ik mis mijn vriendinnen zooo”). Gelukkig waren er nog snoepjes over van het testmoment op maandag.

Mocht u ons dus zoeken de komende twee weken: wij zitten gezellig thuis in quarantaine, al werkend en kinderen entertainend, en zonder zon. En daarna zit iedereen wellicht opnieuw in lockdown, en begint alles weer van voren af aan.

Sterkte!

#Covid19 #daargaanweweer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s