Neusboring

Zoals de Belgische Covid-curve weer aan ’t stijgen is, zo bemoeit de ziekte zich geleidelijk aan ook opnieuw met ons dagelijkse leven.

Felix ging muurklimmen op zaterdag en stond voor een gesloten poort wegens quarantaine van de lesgevers. Luna had geen scouts op zondag omdat ze – dankzij Covid – met een alternerend systeem werken. Tess werd ziek op zondagochtend (38°C koorts met keel- en buikpijn), en ik, Felix en Luna voelden van alles in hoofd en keel dat we liever niet wilden definiëren.

Op aanraden van de dokter gingen we gisteravond dan maar (opnieuw) in quarantaine: niemand naar school en werk vandaag en we stonden met ons viertjes (X is een mietje) deze middag gezellig in de rij aan de Covid-tent (wat een geluk met zo’n Covid-tent naast de deur want heerlijk efficiënt en dus geen urenlange files voor ons).

Tess herinnerde zich haar vorige testervaring nog héél goed, dus stuurden we X naar de supermarkt met een lijstje vol lekkers, zodat er daarna getroost kon worden.

Tess mocht als eerste (ik liet de andere twee buiten uit strategische overwegingen) en gilde eens goed hard door de tentmuren heen waardoor de andere twee met extra veel schrik op de stoel gingen zitten (tot zover de strategie). Luna was zo gespannen dat het stokje bijna niet naar binnen kon. En dan was ik nog niet geweest.

Uiteindelijk viel de neusboring toch beter mee dan gevreesd en bleek al dat troostende lekkers niet zo heel nodig (maar werd het uiteraard wel met smaak verorberd). We wachten nu vol spanning op de resultaten (hopelijk woensdag al).

In elk geval is het een goeie voorbereiding op wat nu steeds meer onafwendbaar lijkt: een nieuwe quarantaineperiode, weliswaar met de kinderen die dit keer wel naar school zullen gaan (als ze ondertussen geen koortsjes of loopneuzen op doen).

Indien de herfst nu nog een beetje op onze lente zou kunnen lijken, dan komt het (hopelijk) allemaal weer goed.

#Covid19 #daargaanweweer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s