Tablet

IMG_1805

Tess had (samen met Felix) de laatste week van de vakantie bij Manou doorgebracht, waar ze overdag een stage volgden en ’s avonds heerlijk verwend werden. Maar bij haar terugkomst in Brussel gaf Tess meteen toe dat ze nogal wat met de tablet was bezig geweest in de vrije avonduurtjes die week. Een beetje té veel (haar eigen woorden, we hebben het verder niet nagevraagd).

En dus besloot ze op eigen initiatief om voor zichzelf een schermvrije veertiendaagse in te stellen.

Af en toe had ze het een beetje moeilijk – dat gaf ze dan eerlijk toe – maar ze was ontzettend vastberaden. Ze ging bewust alle schermen uit de weg, en zocht meer nog dan anders plezier bij haar barbies en lego’s. We hebben ook wel iets vaker dan gewoonlijk UNO moeten spelen.

Op vrijdagavond kwam een einde aan de veertiendaagse afkicksessie van Tess. We vierden dat – voor het eerst sinds de quarantaine begon – in het favoriete restaurant van onze kinderen: Kabuki. Een Japans restaurant in het centrum van Brussel met een rijdend treintje en sushi à volonté.

Op zaterdag vierde ze het opnieuw, met een tablet in de zetel.

Maar mevrouw heeft blijkbaar de smaak te pakken en nam zich al meteen iets nieuws voor: de komende twee weken zal ze de beschikbare tablettijd weliswaar gebruiken, om dan over te schakelen op een weekregime. Eén week tablet (volgens onze regels), één week zonder.

Toch wel een bijzondere uitdaging voor een kind dat toen ze 16 maanden oud was een schilderijtje aan de muur probeerde weg te scrollen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s