Anneessens

IMG_1537

Ze zijn nu al weer enkele dagen terug van hun respectievelijke scoutskampen in Chimay, Büllingen en les Awirs (bij Luik) en alweer volledig geacclimatiseerd. Het is voor het eerst dat wij drie zo opgelaten, tevreden, gelukkige kinderen terug kregen, vol verhalen en avonturen – waarbij het corona-woord geen enkele keer uitgesproken werd.

Felix won voor de 5de keer de prijs van allervieste scout (de zesde keer, vorig jaar, werd hij tweede). Daar zit dus ongetwijfeld potentieel in voor de toekomst.

Tess maakte een hoop nieuwe vriendinnen – en stak bij haar terugkeer letterlijk de rugzak binnen, gaf mij een kus, en vertrok opnieuw om de rest van de middag bij één van die meiden te gaan spelen (wat mij – werkende moeder – eerlijk gezegd goed uitkwam).

En Luna kreeg eindelijk haar totem toegewezen: “Misaki” – een klein, halfwild paardje uit Japan dat ’s winters veel slaapt. De ‘totemisation’ is zo geheim (en Luna was zo onder de indruk van de hele ceremonie) dat ze ons niet eens kon vertellen waarom ze precies die totem kreeg.

Omdat ze een langslaper is?
Omdat ze er soms wat verwilderd bij loopt?
Omdat ze af en toe een beetje hinnikt als ze lacht?

We kunnen er voorlopig alleen maar naar raden.

IMG_1555

Nooit gedacht dat ik ooit een Barbiehuis in huis zou halen – maar het was het enige cadeau waar Tess echt op gebrand was en ik vond er eentje goedkoop (en in hout!) op een tweedehandssite. Geen gelukkiger kopje dan dat van onze zevenjarige Tess op zondagochtend.

De speelhoek is nu officieel overbevolkt.

IMG_1582

Geen beter moment dan een #staycation om je eigen stad te gaan ontdekken. Jaren geleden – toen wij nog geen kinderen hadden en de dieren nog spraken – kwam er een fotograaf langs bij de Belgische Projecten van Artsen Zonder Grenzen (waar X toen werkte) en legde alle medewerkers vast op de gevoelige plaat. Vervolgens werden die foto’s gebruikt om het metrostation Anneessens op te vrolijken.

Zo af en toe laat iemand ons weten dat ze X hebben gezien in Anneessens, maar zelf waren we nog nooit gaan kijken. En dat werd dus onze eerste officiële vakantieuitstap.

#zomer2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s