Ladder

IMG_1117

Ik ben niet zo’n grote fan van de zee, maar het moet gezegd: geen groter vakantiegevoel dan na een weekendje aan de kust. De eerste twee weken van de zomer gaan onze kinderen steevast richting De Panne, waar oma hen school en sleur doet vergeten met verse zeelucht, avondlijke ijsjes en heel veel strandkastelen.

Coronagewijs valt het goed mee. Er is voorlopig niet heel veel volk, en wie op de dijk loopt, moet links of rechts lopen, al naargelang de richting. Voor de gocarts zijn speciale houten circuits gemaakt op het strand, maar ik ben er nog niet uit of dat nu het veiligheidsgevoel vergroot, of dat gewoon het aantal ongelukken exponentieel zal doen toenemen.

IMG_1120

Felix moest zondagavond in elk geval nog even mee terug naar huis, voor zijn proclamatie. Na een witte nacht op school en een uitgebreid ontbijt met zijn klasgenootjes, vertrok hij deze ochtend met een vriendje alleen met de trein naar De Panne.

We hadden Luna op zondag zowaar bereid gevonden haar telefoon aan haar broer mee te geven, zodat we een noodlijn hadden voor wanneer het tweetal zich op de trein bevond. Ze vielen gelukkig niet in slaap, en waren nog alert genoeg om in Gent over te stappen en in De Panne op de kusttram te springen.

Ze slaagden er ook nog in even te tafelen met de zussen, de vriendin en de oma, waarna hun mentale toestand snel achteruit ging, ze steeds verwarder werden en het licht in de late namiddag uiteindelijk onverbiddelijk uitging en niemand ze nog wakker kreeg.

D4F0480B-ADA2-4F57-81F2-39A7B36A71B1 2

Ondertussen is het dichter bij huis enorm wennen aan de stilte en de leegte, zeker na bijna vier maanden lang amper een seconde voor mezelf te hebben gehad. En dan gebeurt het al eens dat een mens de deur dichttrekt zonder huissleutels in de hand.

Gelukkig hebben wij buren met een goeie ladder (en stond de achterdeur nog open).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s