Ergernis

imagesIk erger mij. Aan alles.

Aan de overheid en de onduidelijkheid, foute prioriteiten en tegenstrijdigheden van het gevoerde beleid.

Aan die semi-quarantaine en de vreemdste dingen die wel mogen, maar de meest logische niet.

Aan de basisschool die de kinderen maar twee dagen per week naar school laat komen (een bubbel op maandag-donderdag en eentje op dinsdag-vrijdag), en de school helemaal ontsmet op WOENSDAG. En de logica daarachter die mij totaal ontgaat.

Aan de middelbare school die weinig ondernemingszin vertoont om hun leerlingen op één of andere manier toch nog te ontvangen (desnoods in het bos of in de wei). Hoe kan dat nu onmogelijk zijn?

Aan de scouts die willen dat iedereen zijn kinderen naar hun kampplaats brengt (op gemiddeld 2 uur afstand) en daarvoor elke familie een slot van een KWARTIER toewijzen. Die het kamp van Luna met de helft hebben ingekort, in de plaats van 2 bubbels naast elkaar te organiseren. Die hopen dat we onze drie kinderen op dezelfde dag op drie verschillende plaatsen zullen gaan ophalen (België is groter dan u denkt), opnieuw binnen het slot van een KWARTIER.

Aan Delhaize die de schappen maar blijft bijvullen op de meest onmogelijke momenten zodat je al meer fysiek contact gehad hebt met hun medewerkers, dan met je eigen moeder.

Aan mezelf omdat ik Luna in een opwelling toestemming gaf om deel te nemen aan de #BlackLivesMatter-betoging omdat het belangrijk is, en omdat zij ook het recht heeft om opnieuw deel uit te maken van de samenleving (ook al kijkt verder niemand om naar de 13-jarigen). Maar dat ze vervolgens niet meer welkom was bij haar vriendinnen (vanwege potentieel besmettingsgevaar) en ik tot het besef kwam dat ik dat – ondanks drie maanden extreme voorzichtigheid – helemaal verkeerd had ingeschat.

Aan onze gemeente die nooit een betere opportuniteit in de schoot kreeg geworpen om de ruimte terug aan de mensen te geven. Maar die aan haar autobeleid blijft vasthangen als een heroïneverslaafde aan zijn zakje.

Aan de wereld die weer helemaal begint te draaien zoals voordien en nog steeds met open ogen richting afgrond wandelt.

Ik weet het wel.

Iedereen doet zijn best – inclusief de overheid, de school en de scouts – en we moeten ons allemaal aanpassen.

Maar laat me even.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s