Gras

Wat een bijzondere, ongedefinieerde periode.

Soms heb ik (en de kinderen ongetwijfeld ook) een heel sterk vakantiegevoel. De zon schijnt, we hebben vaak geen enkele planning te volgen (de enthousiaste coronaplanning van enkele maanden geleden ligt ergens te verpieteren), we kunnen in een opwelling naar buiten gaan voor een wandeling of fietstocht en ergens gaan aanbellen voor een gesprekje-op-afstand. Ik ben eindelijk ook opnieuw beginnen lezen, tijdens de kleine vrije momentjes van de dag.

Soms is het thuiswerkgevoel helemaal terug. Als Felix en Tess op school zitten en Luna zich boven opsluit op haar kamer (of bij een vriendinnetje gaat om samen te werken) en ik de rust en efficiëntie van het thuiswerken opnieuw ervaar.

Soms is de drukte terug. Gisteren ging ik opnieuw naar het werk, waar de spanning stijgt omdat we vanaf volgende dinsdag met een geleidelijke terugkeer starten. Gesprekken met collega’s (die zijn blijven komen vanwege de Covid19-urgentie zelf), plotse ontmoetingen, het gevoel van ontzetting als je bij het naar toilet gaan beseft dat je je mondmasker vergeten bent op je bureau, het van hot naar her rennen om alles tijdig rond te krijgen.

Soms heerst er ongerustheid. Over Luna, die nog steeds geen enkel vooruitzicht heeft, voor wie de dagen vrij monotoon geworden zijn, en over de mogelijkheid dat dit na de vakantie nog blijft voortduren. Of over een terug-naar-af-situatie als er een tweede golf komt.

Soms heerst er hoop. Dankzij de poetsvrouw die voor het eerst in haar leven met de fiets komt werken en daar super enthousiast over is. Of over het gras dat groeit tussen de klinkers in de straat tussen Belliard en de Wetstraat – en hoe verbazingwekkend dat is.

#Covid19

66BEFA34-E401-46F9-9D27-1764AA7A4B10

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s