Ritme

 

IMG_0738

Als dit je ontbijt is, dan kan de dag niet fout gaan (tenzij je Felix heet en niet van chocolade en dus ook niet van muizenstrontjes houdt).

IMG_0744

Het voelde letterlijk aan als de eerste schooldag. Datzelfde gevoel van opwinding – en ook wel een beetje van opluchting – dat we al die tijd samen quasi probleemloos doorstaan hebben. En dat we klaar zijn voor iets nieuws.

We zijn nu al zo vaak van ritme veranderd (de periode tot aan de Paasvakantie, tijdens de Paasvakantie, na de Paasvakantie, en vorige week (toen Tess ziek was) dat ik eerlijk gezegd niet veel verwachtte van mijn herwonnen ‘vrijheid’. Het was natuurlijk weer even aanpassen, met nieuwe schooluren (van half tien tot half vier, en niet op woensdag) en vanaf volgende week ook twee “op-het-werk”-dagen voor mij – maar ik had voor het eerst sinds lang het gevoel de dag een beetje te controleren.

Maar omdat afkicken niet over één nacht ijs gaat, sleurde ik Luna op de middag haar kamer uit. Om niet helemaal alleen te moeten eten.

IMG_0745

Felix heeft ondertussen in dit (oude) tijdschrift ontdekt dat ouders geen geld van hun kinderen mogen eisen als die bij hen inwonen (zelfs al zijn ze dan volwassen), en is sinds deze ochtend zijn verre toekomst in ons nest aan het plannen.

Ondanks de herstarte lessen is de echte bevrijding dus nog niet voor binnenkort.

IMG_0751

En om de dag goed af te sluiten kwam de buurvrouw wat heerlijke restjes van het Suikerfeest brengen.

Voor mijn lunch morgen. Zonder Luna, Felix en Tess.

Ha!

#Covid19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s