Soelaas

IMG_0707

Na veel getwijfel besloten we Tess uiteindelijk toch te laten testen voor de ziekte-die-niet-genoemd-mag-worden (dat, en ook opnieuw een urinetest natuurlijk, vanwege dat niertje).

Ik was mijn telefoon thuis vergeten (voor de foto), maar het beeld van de drie in ebolapakken gehulde gezondheidswerkers die mijn kind omcirkelden in het coronatentje hier in de straat, zal ik niet licht vergeten. Nadat de dokter met een staafje via haar neus tot in haar keel porde – bijzonder onaangenaam naar het schijnt – had het arme kind wel een slokje cola verdiend.

We denken echt niet dat ze corona heeft, maar het zal op één of andere manier toch deugd doen om het helemaal te kunnen uitsluiten. En mocht ze het wel hebben, dan moet ik mijn kinderen de blijde boodschap brengen dat ze nog eens twee weken extra thuis mogen blijven.

Ik vrees dat het positieve omkoopeffect van snoep, cola en ijsjes dan wel volledig weggeëbd zal zijn.

IMG_0699

Gelukkig bracht de videochat met de klas een beetje soelaas. Ze was heel ongerust dat vandaag het grote feest voor de vier gemiste klasverjaardagen zou plaatsvinden, maar dat is pas volgende week.

Gelukkig, er moet zo al genoeg getroost worden in dit huishouden deze week.

IMG_0682

Het “wandelparcours” in Schaarbeek. Van blauwe ‘draag-je-masker’-signalisatie (het heeft lang geduurd voor ik er echt een vorm in zag) tot gele pijltjes die je tegen palen laten lopen, in plaats van tegen voorbijgangers.

En dit is Schaarbeek, dus niemand volgt de pijltjes in de juiste richting.

IMG_0660

Felix bouwde Mens-Erger-Je-Niet na met legostukjes, en ik had even een flashback naar de eerste quarantainedagen, toen we weken na elkaar monopoly speelden. En er veel onderdrukte frustratie was, wat af en toe tot tranen leidde.

‘Mens-erger-je-niet’ heeft een beetje een soortgelijk effect.
Zelfs in legovorm.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s