Draak

IMG_0516

Morgen starten we weer met een geheel nieuwe fase in dit vreemde leven. Felix en Tess trekken voor het eerst opnieuw naar school. Luna en ik moeten voorlopig nog steeds ons kot houden, en tevreden zijn met virtuele school- en werkcontacten.

Luna is daar trouwens heel goed in geworden. Het kind organiseert tegenwoordig pyjamaparties in haar slaapkamer, waarbij de vriendinnen vanuit hun bed tegelijkertijd naar dezelfde film kijken (avondsnack incluis), en via WhatsApp alles becommentariëren.

IMG_0651

Het was een prachtig “laatste weekend”. Ik fietste met de kinderen helemaal naar Grimbergen om nog een laatste voorraad mondmaskers-voor-AZG te gaan ophalen, we picknickten (stiekem) in het Drie Fonteinenpark in Vilvoorde (er was geen kat) en beklommen vervolgens de “Brussels Cruise Terminal” steiger – één van de vreemdste recente aanwinsten aan ons kanaal.

IMG_0689

Dankzij onze veelvuldige wandelingen doorheen Schaarbeek (vandaag gingen we alweer 2 uur op stap) leerden we onze ezelsgemeente ook een beetje beter kennen. Felix ontdekte deze middag zowaar een draak op het dak van één van de prachtige huizen aan het Collignonplein (waar ook het unieke Schaarbeekse gemeentehuis staat).

IMG_0691

En deze staat al buiten sinds de Brexit-stemming in Groot-Brittannië, en is sindsdien nooit meer terug binnengehaald.

luk-leen.jpeg

Dit weekend precies vijftig jaar geleden trouwden oma en opa-vogeltje in de grote tuin van Witte Oma en Pépé in Sleidingding.

Dat was in de tijd dat je wel nog volk mocht uitnodigen voor het feest.

#Covid19

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “Draak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s