Primark

Vandaag was een moeilijke dag.

Ik organiseerde een online webinar voor 200 collega’s – dat is een dik uur lang zwaar concentreren – en vergat een heel groot “KINDEREN BUITEN BLIJVEN” bord op de twee deuren van het bureau te plakken. Nu heeft X weliswaar een weekje vakantie genomen, maar de reflex van de kinderen na 2 maanden moederlijke indoctrinatie is toch om het eerst aan mama te vragen.

Er moesten ook knopen doorgehakt worden over een graduele terug-naar-werk-regeling. Het is onvoorstelbaar met hoeveel zaken je rekening moet houden, van het psychisch welzijn van je medewerkers tot het waterkraantje in de douches.

Voorlopig is er dus nog niks gehakt.

We vergaten dat Luna en Tess vandaag atletiektraining hadden. Normaal is dat op woensdag – nu verschilt het blijkbaar van week tot week. X putte zich aan de telefoon uit in verontschuldigingen om te vermijden dat ze op de zwarte lijst terechtkomen en van hun hele verdere leven geen atletiek meer mogen doen. Ik heb van de overdosis spanning zowaar een traan gelaten.

Ondertussen mogen Felix en Tess vanaf volgende maandag vier dagen per week (behalve op woensdag) terug naar school. Voor Luna is er geen enkel perspectief. Dat is niet eenvoudig voor een kind dat nog haar draai aan het zoeken is in een nieuw leven, met nieuwe vrienden, en een nieuwe manier van leren en organiseren. Ook al ondergaat ze het elke dag met de glimlach en veel moed.

En zelfs voor die andere middelbare scholieren die wel naar school “mogen” blijkt dat nu veel gedoe voor weinig resultaat: de zesdes mogen amper drie dagen gaan in de komende drie weken, de vierdes en tweedes een halve dag.

Een halve dag.

Gelukkig dat de Primark vandaag is opengegaan.
Brood en spelen voor het morrende volk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s