Moederdagvirus

IMG_0553

Het voorstel van de heer Jambon om moederdag een weekje uit te stellen zodat we met z’n allen de tegen dan opnieuw geopende winkels zouden kunnen gaan plunderen in moeders naam, was niet aan mij besteed. Ik wil helemaal geen grote cadeaus of verrassingen, maar zoek louter een beetje bevestiging van het feit dat ik het er als moeder al bij al zo slecht nog niet vanaf breng. En daar heb ik alleen mijn kinderen voor nodig.

Het enige dat ik dit jaar ietwat vreesde, was dat die kinderen het misschien zouden vergeten, aangezien de (basis)scholen vaak de grote aanstekers zijn van het moederdagvirus. Maar dat viel vrij goed mee.

De juf van Tess had een mailtje doorgestuurd met ideeën. Alleen leest X de mails van school nooit – en was Tess bijgevolg niet op de hoogte van dat mailtje (ik ging uiteraard zelf geen ideeën opperen, dat zie je van hier).

Gelukkig hebben wij een behoorlijk zelfstandige 6-jarige in huis, die heel goed wist wat voor cadeautje ik nodig had.

Iets uit een winkel uiteraard, jaja.

IMG_0557

Luna was moederdag wél vergeten (iets met ontwikkelende hersenen en puberteit), maar maakte het goed met een “ik-doe-alles-voor-jou-vandaag-kaartje” verstopt in een doos half opgegeten pralines.

De allerleukste verrassing kwam dit jaar evenwel van Felix, die samen met de klas een moederdagfilmpje in elkaar had gestoken, helemaal in het quarantainethema.

Jammer weliswaar dat er daarna ruzie uitbrak en de moederliefde de rest van de dag een beetje naar het achterplan geschoven werd.

Gelukkig valt er in het filmpje rond minuut 1 te lezen wat hij in betere tijden over mij denkt.

(P.S. Ik heb het filmpje ingekort uit GDPR-overwegingen)

#Covid19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s