Kuikens

IMG_0325

Ik fietste vandaag voor het eerst in anderhalve maand nog eens langs mijn werk. Het goot eerst pijpenstelen, vervolgens hagelden er enorme stenen uit de lucht, maar ik was blij als een kind om weer eventjes een glimp van normaliteit te voelen. Via Schaarbeek, langs Brussel-stad, naar Elsene en vervolgens tot Sint-Gillis (toen begon de zon opnieuw te schijnen) en weer terug naar huis – en op al deze plekken kreeg ik geweldige stofjes voor de mondmaskers overhandigd van collega’s.

Het is namelijk een bewezen feit dat mensen die veel in Afrika (en op andere exotische plekken) vertoeven vaak indrukwekkende stapels mooie stofjes verzamelen – in de veronderstelling dat ze ooit zullen leren naaien.

En het is ook een bewezen feit dat die droom zelden in vervulling gaat.

IMG_0324

De foto is enigszins wazig. Dat komt omdat het zo hard hagelde op het moment dat ik mijn telefoon uithaalde, dat die nog nauwelijks reageerde op mijn natte vingers en ik al heel blij was dat het op een gegeven moment toch ‘klik’ zei.

Ik wilde eigenlijk tonen hoe het nieuwe fietsplan van de Brusselse overheid plots met sneltreinvaart vooruit gaat. Dankzij corona zouden er maar liefst 40km nieuwe fietspaden (sommige tijdelijk) aangelegd worden – om te vermijden dat nog meer mensen dan anders in hun auto zouden kruipen om het openbaar vervoer te vermijden.

Want auto’s zijn er nu al weer genoeg. Het lijkt in Brussel soms alsof de quarantaine al weer helemaal verleden tijd is en iedereen zijn auto voortdurend nodig heeft uit levensnoodzakelijke overwegingen.

Zelfs mijn kinderen proefden het verschil vandaag tijdens onze dagelijkse wandeling.

IMG_0331

Naar aanleiding van ons restaurantbezoek van gisteren zijn er mensen die nu veronderstellen dat wij een enorme badkamer hebben.

Zes vierkante meter, inclusief kast, twee lavabo’s en een bad. En als Tess en Felix niet in dat bad hadden gegeten, hadden we ons genoodzaakt gezien al rechtstaande de maaltijd te nuttigen.

IMG_0329

Coco-Corona en Muffin kwamen vandaag ons gezin vervoegen, tot groot genoegen van het drietal – dat meteen een huisje klaarstoomde, met dubbelbed en schilderijtjes incluis.

De kinderen zijn in de wolken met de pluizige mormels, en ik ben opgelucht dat de kuikentjes hen het verlangen naar een poesje weer even doen vergeten.

#covid19

2 gedachtes over “Kuikens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s