Offline

Screen Shot 2020-04-20 at 08.22.11

Twee dagen opnieuw bezig met thuisonderwijs, en ik sla alweer helemaal tilt. Mijn inbox vult zich sneller met Smartschoolberichten dan dat ik Aap-Noot-Mies kan zeggen. Aan het einde van de dag staan mijn ogen vierkant door de eindeloze reeks online meetings, webinars, e-mails met/van collega’s, en het oplossen van technische en educatieve akkefietjes bij mijn leerlingen.

IMG_5053

Offline tijd is dus een bijzonder gegeerd goed geworden. Na ongeveer drie weken liep het Monopolie-spel ten einde en dat was maar goed ook. Dit spel heet “Blockers“, kregen we enkele jaren geleden van mémé Cocolle tijdens een vakantie in Frankrijk, en niemand die in huilen uitbarst omdat ie op Brussel Nieuwstraat is terecht gekomen.

IMG_0106

Maar meer nog dan offline momenten zijn ook gemoedsrust, concentratievermogen en tijd-voor-onszelf-tijd nog belangrijker (en zeldzamer) geworden dan voordien. En dus beslisten wij op de laatste dag van de Paasvakantie dat we onze kinderen zouden trakteren op een maandje Netflix-abonnement.

Wat u op de foto ziet, is de knuffel die wij kregen toen het nieuws bij het kroost doordrong. Ze zijn nu niet langer sociale paria’s die over geen enkel hip programma kunnen meepraten met hun vrienden.

IMG_0163

Vandaag, 21 april, is de sterfdatum van opa-vogeltje en dat zorgt meestal voor een intens momentje met elkaar. Tess begon stilletjes te huilen omdat ze het zo erg vindt dat ze opa-vogeltje nooit gekend heeft, maar vooral omdat Witte Oma gestorven is voor zij het levenslicht zag (en Luna en Felix wel de eer hadden haar te kennen).

En dus beloofde ik Tess dat we even naar het hilarische filmpje zouden kijken dat we maakten voor de 95ste verjaardag van Witte Oma – waarbij we haar een jaar lang filmden op al haar excursies en intieme thuismomenten. Van een date met Kardinaal Danneels en een telefoontje met Adamo, tot het sorteren van kasten bij een eerwaarde Leuvense professor en een onvergetelijke sessie op haar hometrainer.

Ik snap dat ze tranen liet, die Tess.

#Covid19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s