Stompjes

IMG_0075

Het is alweer achter de rug, de bloesemtijd van onze Japanse kerselaars. Soms vliegen die dagen in quarantaine echt voorbij.

IMG_0045

Ondertussen wijst om de hoek – in onze straat – niks op de lente. Wij hebben helaas platanen, en onze gemeente heeft ergens gelezen dat je die elk jaar moet snoeien.

We hebben al geprobeerd om de dode of zieke platanen te laten vervangen door andere bomen – waarom een keertje geen appelboom of perelaar of zo – maar daarvoor moet blijkbaar een administratieve en kostelijke lijdensweg doorlopen worden. Het schijnt trouwens dat je in één straat geen verschillende bomen mag planten.

Afijn. Tegen dat onze stompjes in bloei staan, is het al weer bijna herfst en mogen we (hopelijk) opnieuw naar buiten.

IMG_0071

Creatieve quarantaine-tip van de dag! De Facebook-live-sessies van juf Marit! Felix en Tess waren minstens een uur zoet (terwijl Luna nog lag te sluimeren in haar bedstee). En de stem van tante lijkt sprekend op die van mijn algemeen directeur (ook een Nederlandse).

Of misschien is dat gewoon omdat ik stiekem het werk een beetje mis.

IMG_0085

Felix kwam terug van een fietstochtje met de mededeling dat het “Bike For Brussels” bord aan Van Praet en de koninklijke tuin recordhoogtes had bereikt. Dus fietste ik er snel zelf even heen voor een foto. Een doodgewone quarantaine-donderdag, waarop iedereen eigenlijk thuis moet zitten.

Marc Van Ranst heeft het stralende weer ongetwijfeld al een paar keer vervloekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s