Clandestien

IMG_9998

De ochtendlijke buit. Voor het allereerst werden er geen eieren geraapt bij manou in Namen, noch bij oma in Gent, maar haalden we clandestien* eitjes bij de chocolatier in de buurt (steun een lokale zelfstandige!) en moest het kroost zich tevreden stellen met een uitgebreide zoektocht in ons tuintje van 100 vierkante meter. Het voordeel is natuurlijk dat ze vrij moeiteloos alle eieren vonden, en wij volgende de komende weken geen gesmolten exemplaren uit het gras moeten plukken.

* De bestelling gebeurde via mail, en vervolgens mocht ik een grote gevulde kartonnen doos ophalen in een met luiken gesloten winkel. Het was dus niet echt clandestien, het voélde alleen een beetje zo.

IMG_0010

Na het paasontbijt gingen we zelf Haas spelen in de buurt. We zetten eendjes aan de voordeur bij enkele vriendinnen, belden aan en gingen vervolgens heel hard lopen (in andere omstandigheden zou dat ‘belleketrek’ heten).

We werden slechts twee maal betrapt.
Een prima score.

IMG_0020

En toen kregen we zowaar zelf ook een prachtig paasei (en zelfgemaakte koekjes) in de bus! Lange leve Pasen!

IMG_0019

Tijdens het applaus van acht uur, vierden we meteen ook de 80ste verjaardag van onze buurvrouw, met een verrassingsmuziekje en krijtwerk op straat.

Wat een wondere periode is het toch. Je kan mensen groot plezier doen met heel kleine dingen, en je krijgt er tegelijkertijd zoveel van terug.

Laat ons dat behouden in de nieuwe wereld.

#Covid19

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s