Scrum

92376006_10156987515956434_6436889279179259904_n

Sinds hun geboorte en de daaropvolgende moederschapsrust is het me niet meer overkomen zoveel tijd met mijn kinderen te kunnen/mogen doorbrengen. Toegegeven, het is niet de meest ontspannen situatie en ik had graag iets meer vrije tijd gehad, maar op een bepaalde manier voel ik ook een soort dankbaarheid voor deze bijzondere periode. We praten veel, we lachen en wandelen, we werken lekker op elkaars zenuwen, en op het einde van de dag zijn we tevreden dat we alweer een dag overbrugd hebben.

Dat we geen flauw idee meer hebben welke dag dat dan wel is, is dan eventjes van ondergeschikt belang.

IMG_9836

Quarantainetip van de dag: Ik las op deze blog over het uitstekende idee om een scrum board te organiseren voor de kinderen. De eerste kolom bevat “te doen”-taakjes, de tweede “bezig” en de derde “gedaan”. Omdat we onvoldoende gekleurde post-its in huis hebben (om elk kind een kleurtje te geven), doen we het met een dikke gekleurde streep.

Het gaat niet alleen om huishoudelijke taakjes, maar ook om leuke dingen die ze zelf kunnen organiseren en doen. Als er zich dan eentje verveelt, is het voldoende om even naar het scrum board in de keuken te kijken en weer een half uur enthousiast bezig te zijn.

Dat enthousiasme is recht evenredig met de inhoud van het taakje weliswaar. Het blijft een scrum board, geen magie.

IMG_9830

En het stond niet op het scrum board, maar opeens kregen wij allemaal een potje fruitsla van Tess vandaag. Het zelfstandigheidsproces gaat hier met rasse schreden vooruit.

IMG_9834

En daar zijn ze! De prachtige Japanse kerselaars die heel onze buurt opfleuren. Alweer een reden om morgen eens buiten te komen.

#Covid19

2 gedachtes over “Scrum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s