Ardennen

ardennen

We kregen net bericht dat onze familieweekje in de Ardennen tijdens de Paasvakantie geannuleerd werd. Ik kijk toch een beetje angstig uit naar die twee weken, die zonder de structuur van lessen en huiswerk ongetwijfeld hemeltergend langzaam voorbij zullen gaan. Zowel X als ik zijn niet zeker dat we vrijaf zullen kunnen nemen. Wellicht zullen we elk om beurt een dagje voor de kinderen moeten zorgen.

Ongetwijfeld het ideale moment om die maand gratis Netflix eens uit te proberen.

IMG_9656Tijdens onze wandeling vandaag ontdekten we alweer een nieuw stukje heerlijke natuur in de buurt. We beginnen steeds met een doel (vandaag was dat een verjaardagskaartje in de bus steken bij een van Felix’ vriendjes in Evere) en van daaruit gaan we de omgeving wat ontdekken. Uiteindelijk kwamen we weer uit bij ’t Moeraske, waar het heerlijk rustig was en we verstoppertje konden spelen.

Tip van de dag: als er een puber-met-telefoon meedoet met verstoppertje, moet je je eigen telefoon op ‘stil’ zetten. Anders zou die wel eens kunnen afgaan terwijl je goed verscholen achter een stapeltje houtblokken zit.

En dat is géén toeval.

IMG_9644

Groepswerk met de nieuwe stiften. Het aantal dingen dat ik tegenwoordig samendoe met mijn kinderen is niet meer te tellen. Start to run, verstoppertje spelen, trappen lopen, Monopoly-en, kleuren, step-wedstrijdjes, touwtje springen, wandelen,… En eerlijk waar, ik geniet er ook van – zolang ik op dat moment niet te veel aan het werk denk dat zich dag na dag meer opstapelt (want heel efficiënt werken is er tegenwoordig niet meer bij).

IMG_9645

Wanneer de ‘groten’ huiswerk maken en ik aan het werk ben op de computer, leest Tess luidop een boek. We vragen haar om stilletjes te lezen, waarna ze een gehaakt dekentje over haar hoofd trekt als geluiddemper en ze ongestoord verder doet.

#Covid19

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s