Intact

IMG_9620

Wanneer ik naar buiten trek om een paar noodzakelijke boodschappen te doen, kom ik in ons parkje een vriendin tegen die haar kinderen even uitlaat. Altijd fijn om iemand te zien die je kent en die ouder is dan 13, en we slaan een babbel – vanop gepaste afstand uiteraard.

Na vijf minuten kletsen, kijkt ze op: “We worden bespioneerd”, fluistert ze in mijn richting. Ik draai me om en zie een politiewagen aan de rand van het park, met daarin twee agenten die ons in de gaten houden.

Wanneer ik schuldbewust mijn weg vervolg, rijdt de wagen langzaam verder.

IMG_9628

Naast politiewagens, vind je ook dit politielint overal in de buurt. We vermoeden dat het dient om oudere mensen te verhinderen even uit te rusten tijdens hun dagelijkse uitstapje. In elk geval: dit is Schaarbeek, en dit was de enige bank die we vonden waarop het lint nog enigszins intact was.

IMG_9629

Met de step tot aan de hoek en weer terug. Wie de beste tijd heeft, wint. Een topactiviteit wanneer de politie vindt dat je van Molenbeek niet tot in het centrum van Brussel mag lopen (waar wij uit vaststellen dat wij niet van Schaarbeek naar Evere mogen, op het einde van onze straat).

IMG_9621

Heel lang geleden dat ik nog eens Monopoly speelde – het is één van mijn minder favoriete gezelschapsspelletjes. Het voordeel van Monopoly is natuurlijk dat het heel lang duren kan. We zijn nu aan dag 4 en we hebben nog steeds geen deal gesloten over de rode, gele, blauwe en groene straten. Tess heeft wel al twee keer op het peperdure, door Felix met hotels bebouwde Antwerpen Meir gestaan, wat haar telkens in tranen deed uitbarsten.

Gelukkig heeft ze veel centen en kwam ze ook deze tegenslag snel weer te boven.

#Covid19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s