Pandemie

Nadenken lukt (bijna) niet meer, laat staan een deftig verhaal neerpennen. Voltijds werken in urgentiemodus én voltijds drie kinderen bezig houden op m’n eentje (X werkt nog vanuit het ziekenhuis): lang leve de bijna-burn-out-quarantaine!
Bij deze dus…een fotoblog.

IMG_9537

We gingen geocaches verstoppen in de buurt. Ein-de-lijk. Dat stond al heel lang op onze “to do”-lijst, maar het was er nog nooit van gekomen. Alleen jammer dat we opeens doorhadden dat we met de app wel geocaches kunnen vinden, maar niet verstoppen. En dus moeten we nog eens de ronde doen om alle GPS-coördinaten precies vast te leggen (maar dat is helemaal niet erg, want zo hebben we weer een doel in de komende dagen).

speelplein

Dit staat voor mij echt symbool voor de hele Covid-19-pandemie: het speelplein in ons parkje, afgesloten met hekken. De scholen dicht. Geen vriendjes meer op bezoek. Voor X en ik gaat het leven door – weliswaar op dubbele snelheid. Maar voor ons drietal is het zoeken (en aanvaarden).

IMG_9563

Langs alle kanten worden we om de oren geslagen met Covid-19-berichtgeving. Op straat, op het internet, op de televisie. Van de overheid, van de zelfstandigen, van het werk – en van alle anderen. Zelfs al zou je heel hard je best doen, er valt gewoon niet aan te ontsnappen. Het is zo belangrijk te blijven relativeren (en tegelijkertijd toch de quarantaine serieus te nemen).

IMG_9562

Eerste bezoek aan de supermarkt, op aanraden van een buurvrouw die net was geweest en zei dat er niet veel volk was. Het was inderdaad behoorlijk rustig, maar vele rekken bleken uiteraard leeg. De lege schappen die mij het meest opvielen: bloem, fish sticks, ontbijtgranen, pannenkoekenmeel, diepvrieserwtjes, brood. Alles wat enigszins vers of ingewikkeld is stond er nog. En de biertjes voor X. Oef.

mixmax

Prachtig weer dus we genieten ervan om even in de tuin een spel te spelen. Lang leve Mix Max!

IMG_9559

En boven ons gaat het leven gewoon door.

#Covid19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s