Rijk

Ik zat enkele dagen in Genève de voorbije week. Niks beter dan een stad vol banken om je een paar dagen de koning te rijk te voelen. Een collega met twee kinderen vertelde dat ze er tijdens de schoolvakanties 500 euro per kind betaalt voor één week dagopvang met een boterhammetje van thuis, en 600 euro voor één trimester buitenschoolse activiteit, zoals dansen. En een vriendin liet weten dat ze 1500 euro had betaald om haar zoon een weekendje naar Berlijn te laten gaan met de klas.

Bovendien zijn de huurprijzen er exuberant, is de gezondheidszorg er peperduur, en kost een kaartje voor de cinema er een kolossale 25 euro (al goed dat je je stoel in een comfortabele positie kan zetten). Zelfs al liggen de salarissen een stuk hoger, voor de modale Geneefse inwoner (die niet in de financiële sector werkt) is het een uitdaging om elke maand rond te komen.

Als je dan terug thuis komt, lijkt Brussel plots een bijzonder democratische hoofdstad. Waar we dankzij een waaier aan betaalbare diensten en voorzieningen als vijfkoppig gezin niet meteen bankroet hoeven gaan. En waar onze kinderen op zondag een hele dag gratis naar de scouts kunnen, zodat wij mentaal, economisch en spiritueel kunnen herbronnen.

Helemaal klaar voor een nieuwe werkweek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s