Chips

Het is niet omdat Luna zopas dertien werd, dat we geen aandacht meer zouden hebben voor de mijlpalen van ons ander kroost.

Felix werd de voorbije week ingeschreven in het middelbaar. Dat ging dit keer niet gepaard met stress, onzekerheid en een belachelijk lange wachttijd. Neen, dit jaar behoren wij tot een bevoorrechte klasse, met een grote zus die al deel uitmaakt van het meubilair aldaar.

Tess is tand 3 op een rij verloren en begint bij anderstalige films de ondertitels te lezen. Ze las bovendien al tot pagina 108 in Fantasia van Geronimo Stilton (een 300-pagina tellend boek-met-geurtjes dat Luna en Felix lazen in het derde leerjaar). Ik weet niet waar ik het meest van onder de indruk ben – de tanden of het lezen – alhoewel: Luna had ooit het record van vier gapende gaten naast elkaar.

Felix vond zijn uurwerk terug, na ruim elf maanden spoorloosheid. Hij kreeg het voor zijn tiende verjaardag, maar na enkele maanden trots bezitterschap werd het gestolen in de judoclub. De dief – die met behulp van de club na enkele weken werd geïdentificeerd – beweerde het kleinood in de vuilnisbak gekieperd te hebben – waarna we Felix hetzelfde uurwerk nog een keertje kochten (mits bijdrage van de moeder van de dief). Enkele maanden later verloor hij het uurwerk opnieuw, ergens bij oma in Gent. Het lag uiteraard niét op de plek waar Felix zei dat het lag toen het verdween en bleef maandenlang een groot mysterie. In elk geval: het gebrul van Felix toen hij zijn uurwerk ontdekte in een plooi van de zetel bij oma, was dé afsluiter van 2019.

***

Kerstquote

We lopen in het centrum van Brussel. We lopen eerst naar een boekenwinkel en keren daarna een stukje op onze stappen terug om naar de expo van Keith Haring in Bozar te gaan. Tess opeens, in alle staten: “What the fuck! Hier zijn we al gepasseerd!”

Gelukkig kent haar welsprekendheid ook soms positieve evoluties. In plaats van “shit!” zegt onze zesjarige tegenwoordig “chips!”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s