Vilvoorde

Wij vinden Geocaching een uitstekende manier om ons kroost tijdens lange wandelingen bezig te houden (en het zeuren tot een minimum te beperken). Maar Luna begint woensdag met haar allereerste examenperiode (#zweetzuchtsteun) en erg ver konden we dus niet lopen vandaag. Dag Geocaching.

We moesten daarentegen wel even naar de lokale supermarkt voor wat kleine boodschappen. Ik beplakte een grote dobbelsteen met “R” en “L”-stickers en gaf mijn kinderen toen ze de deur uitstapten de opdracht de dobbelsteen te gooien, om te bepalen of ze naar links of rechts zouden draaien. Vervolgens gooiden ze bij elke hoek/kruispunt opnieuw, en lieten het lot beslissen.

Al van bij de eerste worp ging het volledig de verkeerde kant op. Het kroost vond het geweldig, het duurde precies 35 minuten om bij de supermarkt te geraken (een tochtje van gewoonlijk 5 minuten), we liepen door straatjes waar we gewoonlijk niet wandelen, en de dobbelsteen maakte van elke hoek een spannende plek.

Aan te passen voor volgende uitstapjes: één “wild card“-kant, waarbij ze mogen kiezen welke kant ze uitgaan; een “rechtdoor”-optie; en eventueel een “loop-achteruit”-kant.

Naar het einde toe was er immers een héél klein beetje manipulatie nodig. Anders zaten we nu ergens in Vilvoorde rondjes te lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s