Drastisch

8b49db_3fd80029b4c54c9cb536ae21776372d4~mv2_d_2480_3507_s_4_2Het Nieuwe Tijdperk is nu goed twee weken bezig. Er waren nog een aantal MIVB-stressmomentjes (zoals toen ze haar abonnement vergat en in halte Rogier kwam vast te zitten, of toen de tram door een ‘ochtendlijk incident‘ niet stopte bij haar vertrekhalte – en ze wat verderop de bus moest nemen), maar over het algemeen stelt ze het goed. Er vallen al namen van nieuwe vriendinnen, ze zeurt al over haar leerkrachten en ze vertrekt elke dag enthousiast naar school (vandaag zelfs met de fiets!).*

Het verschil met vroeger is desalniettemin drastisch. Ze vertrekt een half uur eerder, staat ook een half uur eerder op – en moet nog enigszins leren de ochtendlijke chaos (7 keer van kleren veranderen, 5 keer terug naar boven, 3 keer de rugzak vullen en weer leegmaken én ook nog beslissen wat er in de boterhamdoos moet) te beheersen.

Ze komt ook een uur later thuis, meestal met indrukwekkend veel huiswerk. Dit weekend zaten we in de Ardennen, en moest ze studeren voor 3 verschillende toetsen op maandag en een stapel wiskundeoefeningen erbovenop. Het is voorlopig nog een beetje koffiedik kijken of het allemaal combineerbaar zal blijven met haar extra-curriculaire activiteiten (atletiek, badminton, scouts, zwemmen) – of dat er gewoon wat tijd moet overgaan voor ze het nieuwe ritme gewoon is.

Afin, tot we allemààl dat nieuwe ritme gewoon zijn. Tess is sinds het begin van dit jaar nog geen enkele keer op een deftig uur gaan slapen, X brengt uren door met het bedenken wat we ’s avonds gaan eten en ik zou nog eens met mijn voeten omhoog in de zetel een boek willen lezen, zonder vijf minuten daarna in slaap te vallen.

In oktober misschien.

* Ik zie u alweer ongerust kijken. Dat is nergens voor nodig. Ze ging uiteraard niet alleen met de fiets. Onze wijk barst van de fietsgrage ouders, en dus trapte ze goed begeleid en omringd door haar vrienden richting centrum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s