Post

Elk jaar vertrekken hier een paar kinderen op scoutskamp, en elk jaar brengt dat een aantal verplichte taakjes met zich mee.

  • Dagelijks mopje: toen Luna voor het eerst op kamp vertrok zes jaar geleden, gaf ik haar zeven envelopjes mee waar ze elke dag eentje van kon openen om een klein briefje of gedichtje te lezen. Op die manier had ze ons toch een beetje dichtbij. X verklaarde mij zot, maar het beviel Luna zo goed (en na haar ook Felix), dat het sindsdien een jaarlijkse traditie is geworden. Het aantal kampdagen is inmiddels helaas opgelopen van 7 tot 10 tot 12…zodat ik tegenwoordig niet langer zelf gedichtjes schrijf, maar minstens een week op voorhand begin met het zoeken naar geschikte mopjes, raadseltjes, rebussen of woordzoekers.
  • Verkleedkleren: elk jaar is er een kampthema. Luna’s sizaine (team van zes) kreeg dit jaar de opdracht te verschijnen als de familie Trump, Felix’ sizaine als leden van de orde der “Illuminati“. Er werden enkele morele grenzen overschreden (we maakten schaamteloos een hele stapel “Make America Great Again”-badges), er werden enkele oude potjes gelige gezichtscrème verzameld en ten slotte verknipten we een oud laken tot indrukwekkend sekte-gewaad tot grote tevredenheid van Felix.
  • Postbussen: elk jaar moet er ook een thematische brievenbus gemaakt worden. Dat is zowat het creatieve zomerhoogtepunt voor Luna en Felix – en ik kan niet anders dan betreuren dat er geen jaarlijkse kampprijs wordt uitgedeeld voor beste bus (die mijn kinderen uiterààrd winnen zouden).
  • Mailtje: Vervolgens worden familie en vrienden op de hoogte gebracht van het postadres, zodat ze kaartjes kunnen sturen die dan in de geweldige bus terecht komen. Daar liep het dit jaar helaas een ietsiepietsie fout toen ik een semi-verkeerd adres doorstuurde voor Felix en dat pas 3 dagen later ontdekte. Ik hoop dat Bpost nog niet al z’n efficiëntie verloren is, en de al verstuurde post alsnog toekomt. Anders zit ie daar met die prachtige – maar onfortuinlijk lege – doos.

* Sally is de bédem – voorloper van de totem, gebaseerd op imaginaire figuren – van Luna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s