Paul

IMG_7720Vandaag kwam het verleden plots de huiskamer binnen gewaaid. Het VRT-journaal liet weten dat Paul Ghijsels gisteren is overleden, op 80-jarige leeftijd. Bij de (ietwat) oudere Vlaming bekend van het programma van Pool tot Evenaar, en bij de (nog) oudere Vlaming ook van het BRT-journaal of als kleinkunstenaar.

Maar voor ons was hij gewoon Paul.

We waren altijd verrukt als hij langskwam (meestal met de fiets, vanuit Haaltert – hij fietste vaak zelfs gewoon tot Brussel, als mobiliteitsgoeroe avant-la-lettre). De buren staarden altijd een beetje als hij er was – ongetwijfeld vanwege zijn bekendheid op Vlaams territorium – waardoor wij extra gingen glunderen.

Hij speelde liedjes op z’n gitaar. Lachte heerlijk luid. Leerde ons keurig Nederlands spreken en kritisch nadenken over ontwikkelingssamenwerking (serieus). Troostte oma als ze het moeilijk had. Bracht prachtige poppen en houten vissen mee uit Mexico of Peru, zijn favoriete bestemmingen. Kwam schaatsen als de Watersportbaan dichtgevroren was (in lang vervlogen tijden). Hij had bovendien de allerbeste stoelen in zijn living staan: enorme ronde rotanstoelen uit Zuid-Amerika, met dikke kussens erin – die jarenlang hoog op mijn verlanglijstje bleven staan.

Hij is de voorbije jaren beetje bij beetje uit ons gezichtsveld verdwenen, maar vandaag was ie eventjes terug. Zonder fiets.

Dag Paul. Grote Vriendelijke Reus. Zing nog eens voor ons, daarboven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s