Proclamatie

IMG_7322Precies één week geleden ondertekende Luna haar Lagere School-diploma en werd het officieel: ze trekt naar het middelbaar in september.

De Plechtige Proclamatie verliep helemaal zoals verwacht: er werd gehuild en geknuffeld, gelachen en gesnuft. Er waren mini-croque monsieurs, heerlijke dessertjes, cadeautjes en snoepbrochettes en een door de kinderen gebracht spektakel, vol dans, muziek en kunstjes.

Er werden complimentjes uitgedeeld over die geweldige klas, die al jaren door allerlei leerkrachten geloofd wordt om haar saamhorigheid en enthousiasme, en die alle Vlaamse eindtoetsgemiddelden weergaloos verpletterde.

En naar aloude traditie (en voor de aller-allerlaatste keer) bleven de ouders hangen tot de leerkrachten (en dit keer ook onze kinderen, die bleven slapen) ons de school uitzetten.

Het had niet anders mogen zijn.

(Al die zesdeklassers deden de hele nacht uiteraard geen oog dicht, waardoor er de volgende dag op het middaguur nog véél harder gehuild en gesnikt werd. Ook ik hield het dit keer niet droog – iets wat me zelfs op Luna’s allereerste schooldag niet overkomen was.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s