Zomerjurk

Het maakte deel uit van de planning van het extra lange weekend. Luna zou op vrijdag – terwijl tante Tib en nonkel Ilja met Felix en Tess gingen picknicken in het Josafatpark –  met twee vriendinnen gaan shoppen. Ze hadden met de klas een wedstrijd bij de politie gewonnen (2de plaats) en per kind een bon gekregen van 20 euro voor een gekende elektronica-dealer in het Schaarbeekse shopping-walhalla Dockx.

Dus was het idee om eerst daar te gaan kijken of ze iets leuks vonden, daarna samen iets te eten en ten slotte uiteraard ook nog eens de kledingwinkels binnenstappen.

Ik had Luna duidelijk gemaakt dat ze niet verplicht was die 20 euro uit te geven aan rommel, dat we die ook gewoon op haar rekening konden storten en die bon dan zouden gebruiken als we eens een kabel of batterijen nodig hadden of zo.

Haar fastfoodlunch moest ze zelf betalen (kwestie van haar de beginselen van sparen en uitgeven bij te brengen, en de soms moeilijke keuzes die je daarbij moet maken), maar als ze een zomerbroek zocht en vond, wilde ik wel bijpassen.

Ik was uiteraard helemaal vergeten hoe dat gaat als je twaalf bent en met je vriendinnen op klerenjacht gaat. Meer zelfs, ik denk niet dat ik dat ooit gedaan heb op mijn twaalfde.

Afin. Het komt erop neer dat ze die zomerbroek niet gevonden heeft. Een zomerjurk daarentegen….

drie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s