Versteld

Daar moederdag dit jaar op school gevierd werd (op vrijdag) en er op zondag bijgevolg geen cadeautjes zouden worden uitgedeeld, én aangezien X het hele weekend weg was, had ik me voorbereid op een rustige moederdagzondag: mij nog een keer goed omdraaien (in bed), met de kinderen naar het toneel gaan en hen daarna culinair verwennen in de Bia Mara.

Maar plots stonden ze daar, in mijn kamer. Alledrie. Een plateau vol heerlijke fruitsla, zelfgeperst fruitsap (aardbei én sinaasappel) en havermoutpap in de hand. En beneden hadden ze de eetkamer versierd.

Ik stond versteld van de zelfredzaamheid van mijn kroost, van hun liefde en geweldig karakter.

Drie dagen later kwam ik thuis en werd ik – nog voor ik de sleutel in de deur kon steken – onthaald door een uitzinnig kroost. De tafel stond gedekt, het aperitief (en het dessert) stonden klaar, Manou en tante Tib stonden – verrassing! – in de keuken, oma was virtueel aanwezig vanuit Italië, de hele zitkamer was versierd (inclusief drone), Luna declameerde een zelf gemaakt gedichtje en er speelden romantische deuntjes. Wekenlang hadden die stiekemerds onze eerste huwelijksverjaardag zitten voorbereiden.

Ik stond alweer versteld. Van hun originaliteit, van hun empathisch vermogen, van hun groot hart, en vooral van het feit dat ze er in geslaagd waren om het feest achter onze rug om te organiseren.

De enige die (alweer) op het appel ontbrak was X. Want die had de hele dag lang zijn telefoon niet opgenomen, en was rechtstreeks van het werk naar zijn badmintontraining vertrokken.

Maar verder was het een fijne huwelijksverjaardag hoor.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

P.S. – X is uiteindelijk wel afgekomen, uiteraard. Hij belde ons plots spontaan op en werd door de kinderen verplicht stante pede richting huis te fietsen. Wat hij dan ook meteen deed.

P.P.S. Onze echte huwelijksverjaardag vind dus dit weekend plaats. Maar omdat we niet thuis zijn en in een gîte zitten met vier dozijn anderen, hadden de kinderen het verrassingsfeest enkele dagen vroeger gepland.

De drone-verrassing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s