Klimaatspijbelaars

De klimaatspijbelaars zijn nu al mijn helden van het jaar. Intelligent, welbespraakt, heel goed wetend wat ze doen en waarom. Ik was ontzettend onder de indruk toen één van hen – een 16-jarige jongen – tijdens een interview op de radio een kortzichtige (en onverstaanbare) Antwerpenaar van repliek diende door te zeggen: “Ik ben blij dat u dat aanbrengt, wij willen graag een constructieve discussie aangaan…”. Ik hoop stilletjes dat mijn kinderen als ze 16 zijn op een even gebalanceerde en doordachte manier het woord kunnen nemen en het debat kunnen aangaan (ik kon het in elk geval niet op die leeftijd, en ik ben niet zeker of ik het vandaag überhaupt al kan).

Intussen zaten ook onze kinderen (Felix en Luna) niet stil, en trokken ze donderdag samen met hun juffen en 12.500 (!) andere bezorgde jongeren naar hun klimaatmars. Als jongste deelnemers hadden ze enorm veel bekijks – zowel van de grotere jongeren die meeliepen en hen aanmoedigden, als van de pers (Bruzz hier en Karrewiet hier – zoek de BLAUWE hesjes – je kan Felix spotten op minuut 2:23 met z’n masker).

Het goot helaas pijpenstelen en na twee uur stappen waren de prille tieners helemaal doorweekt en verkleumd. Gelukkig hebben ze heel zorgzame juffen en werden ze tot hun grote vreugde getrakteerd op een warme chocomelk tijdens hun terugkeer naar school. Het feit dat die chocomelk werd geserveerd in wegwerpbekers met een plastic dekseltje en een plastic rietje, bedekken wij hier graag eventjes met de mantel der liefde.

#klimaatstrijders
#erisnogeenbeetjewerkaan

***

Inmiddels is Tess een beetje moegestreden voor het klimaat.
“Ik vind het niet leuk om de aarde te redden.”
“Hoezo?”
“Ik wil niet wéér gaan wandelen en liedjes zingen!”

U komt toch ook, de 27ste?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s