Parijs

De kaarsjes van 2018 bliezen we dit jaar uit in Parijs, waar BFF Karen (met man Peter) een geweldige stek heeft gevonden.

De kinderen leerden broeder Jacob spelen op de piano (met dank aan peetzoon Jonas), er werden menu’s opgesteld in 8 talen, we zongen luidop liedjes van Serge Gainsbourg, speelden massaal veel spelletjes en gingen uiteraard ook Parijs (her)verkennen.

Zoals ons wel vaker overkomt, waren we totaal onvoorbereid vertrokken om vervolgens tot de vaststelling te komen dat het niet alleen bitter koud was, maar ook dat de files voor Parijse musea en bezienswaardigheden merkbaar langer zijn dan die voor Trainworld (al mag gezegd worden dat we de bezoekers hier deze week ook tot buiten zagen aanschuiven).

En dus hebben we de Eiffeltoren vooral langs onderen bewonderd (geen kaartjes meer te krijgen) en hebben we heel veel gestapt (en ook wel vaak de metro genomen): van het Louvre tot de Arc de Triomphe, van de Champs Elysées tot de Seine (heel veel gele hesjes-schade daar trouwens, maar geen gele hesjes gespot), van de Notre Dame tot de kerstboom van de Galéries Lafayettes, van Montmartre tot Montsouris en weer terug.

We bestelden online uiteindelijk toch nog tickets voor de Cité Sciences (aanrader), het Louvre (Felix moest en zou de Mona Lisa zien) en een hele mooie Miró-expo (waar helaas tegelijkertijd met ons nog zo’n 435 andere Miró-liefhebbers aanwezig waren).

En terwijl de mannen (afin, vooral X) op onze voorlaatste dag een overheerlijk oudejaarsmenu klaarstoomden, trokken wij naar het kerkhof van Montparnasse, om bekende doden te gaan spotten.

Tess: “Kijk mama, ik heb Jezus gevonden!” 

img_4832

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s