Jaaroverzicht

In januari zat er plots een elfje in ons huis; een elfje dat voor het eerst op skivakantie vertrok met haar vrienden, tot grote consternatie van een hoop paniekerige mama’s die hier emotioneel nog niet helemaal klaar voor bleken. Het elfje kwam terug van skireis met een hoop microben, en X en ik waren de enigen die februari griepvrij doorworstelden. Tess kreeg het aanzoek van haar leven en het frietkot van Francis ging in vlammen op.

In maart kregen we het koud en warm tegelijkertijd, deed het fotohokje ons weer glunderen en gingen Laura en Giovanni uit elkaar. Er vloeide heel wat liefde door ons huis (die ook weer werd opgegeten) en in april brachten we een geweldige paasweek door in London, waarna de juf van Luna mijn hart eventjes de hoogte in deed springen.

In mei oefende Tess haar Engels, en gingen we na 16 jaar lief en (een ontieglijk ietsiepietsie) leed eindelijk trouwen. Dat was een verhaal in verschillende stukjes (hier en hier en hier en hier). In juni scheurde Tess haar papa in reepjes, verloor ze haar eerste melktand en kregen we twee nieuwe kippen.

In juli kwam er schot in de zaak, toonde ik mijn ware gelaat en juichten we de Rode Duivels toe. Het was opnieuw tijd voor onze jaarlijkse vragenlijst en X ging met zijn hoofd het riool in. Toen werd mijn kakkenest plots vijf en werd mijn zoon een hondje (een schattig hondje, daar niet van).

We namen ook de snoepkast onder handen en gaven gratis tips weg over geweldige boeken (naast de trouw-saga meteen ook de meest populaire blogpost van het jaar) en voor wie die boeken graag zou personaliseren bleek dit een beestig geschenkidee. In augustus ontdekte Luna een tijdmachine in oma’s kast en brachten we een heerlijk wilde vakantie door in de Belgische Ardennen waar Tess en ik de ultieme kookwedstrijd wonnen.

In september draaiden Felix’ tienjarige hersens overuren, bedacht hij de coolste klastraktatie ooit en plaste hij met tien vrienden een vuurtje uit (wat van de weeromstuit geklasseerd werd als het beste verjaardagsweekend ooit).

Vervolgens haalde Tess de courgette uit de voedingsdriehoek en vond er in ons huis een bloedbad plaats (op mijn verjaardag uiteraard). Oktober was ook de maand van de eenhoorn en Harry Potter.

In november gingen we overstag voor Amerikaanse cultuurbarbarij en vloog ik richting Bangladesh (de cultuurshock was beperkt).

Sinterklaas bracht in december een oude doos Pictionary mee naar Schaarbeek, Tess-Two leerde lezen, werd op de vingers getikt door de juf van Engels en dacht na over de beginselen van invitrofertilisatie. Korkommetjes was ons woord van het jaar.

Het was verder ook een jaar met veel media-aandacht voor het hele gezin, dat begon met zwaar overspel, onze deelname aan ettelijke FilterCaféFiltré-evenementen, mijn betrokkenheid bij 1030/0, en eindigde met de #ClaimTheClimate-mars (hier en hier) en een sterke campagne van Artsen Zonder Grenzen.

Wat een jaar alweer.
Vaarwel 2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s