Tess-Two

c40811bbe6ea397d6c2da2f6bcb0cb49Dear parents,

I am sending this email out to the parents of a few students in different English classes.

After speaking with juf M., she has informed me that some students don’t seem very interested in the lessons or are causing some disruptions during the classes.  Of course it’s dark and cold and we are all tired and in need of a holiday, but please speak with your child about whether or not they are really interested in the class and about the importance of paying attention and participating. 

Juf M. is always available at school after class time to talk about it in person.

Thank you.

Ik vroeg aan Tess of ze de Engelse les leuk vond, en ze zei van wel. Ik vroeg of ze soms stout was, en ze zei dat ze al eens in de hoek was gevlogen, maar dat ze de laatste tijd heel flink was geweest. Ik zei dat ze zich toch wel zou moeten herpakken, want dat juf M. blijkbaar niet zo opgetogen was over haar gedrag.

Op donderdagavond sjokte ik richting juf M. om te horen wat er fout liep met mijn dochter en om te ontdekken of dat een eventuele voorbode zou kunnen zijn van een problematische lagere schoolcarrière (en puberteit).

“Ze is hyperactief, ze luistert niet goed en ze weigert Engels te praten. Enkel Nederlands. Onder vriendinnen stoken ze elkaar op. Vorige week nog stond er een handvol kinderen op de tafels te dansen. Ik vraag me af of ze wel interesse heeft. Misschien moet ze nog een beetje wachten”, vertelde juf M. (die ik overigens voor het eerste ontmoette, en die verder bijzonder vriendelijk was).

Ze vertelde mij over de lessen en de spelletjes en haar pedagogische aanpak, en toen merkte juf M. Tess op die in een hoekje van de gang aan het spelen was. “Hi Tess-Two, what are you doing here?”

En toen viel haar (Engelse) frank.

“Oooh, but is thàt your Tess? I was talking about Tess-One! This is Tess-Two! Your Tess is PERFECT! She’s very sweet, and always giving me a hand, and she speaks English really well! Oooh, I’m so sorry, we must have mixed up their names! Your Tess is the best!”

En nadat de juf zich uitgebreid verontschuldigd had, en ik bij Tess verschoning had gevraagd voor het zwaar onderschatten van haar voorbeeldig gedrag, liepen we samen terug naar huis, Tess en ik. Met een ietwat vreemd gevoel van voldaanheid.

Tess-One en Tess-Two.
Dr. Seuss had er vast wel raad mee geweten.

(nvdr. Dit stukje kwam tot stand met de goedkeuring van de ouderlijke macht van Tess-One)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s