Pictionary

In deze tijden van klimaatschaarste, proberen we ook Sinterklaas een beetje groener te kleden. De Sint bracht overdadig veel pakjes (guilty as charged), maar de meeste cadeau’s kwamen dit jaar van 2dehands.be (legoplaten, DVD’s), zomerse rommelmarkten (barbiekleertjes, plasticine), uit de kelder (spelletjes en boeken uit mijn eigen jeugdcollectie) of van op zolder (kamerjas en boekjes voor Tess uit de niet langer gebruikte collectie van Luna en Felix). Er waren zelfs onverwachte pakjes die via de buurvrouw (die deze week aan haar lenteschoonmaak begon) plots ons huis kwamen binnengewaaid (skeelers, losse lego- en playmobielpoppetjes).

Ik geef toe: drie boeken, een klein doosje lego, een paar pantoffels en een letterbord werden nieuw aangekocht. Maar enkel omdat ik ze tweedehands niet kon vinden.

Vanavond speelden we dan ook met de oude Pictionary-doos uit Gent, waarin – zo bleek – nog een hele stapel tekeningen en krabbels uit vroegere tijden zaten. En voordat we tijd hadden om in paniek te schieten over Tess, die misschien opeens zou beseffen waar al dat speelgoed vandaan kwam, klonk het:

“Kijk mama, de Pieten hebben al met de doos gespeeld!”

Sinterklaas_AZG
(Er kwam dit jaar wat chantage aan te pas om Luna nog met de Sint op de foto te krijgen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s