Harry

Deze zomer had ik mijn twee oudste lezers een uitdaging gegeven: ze moesten allebei een “echt” boek uitlezen, zonder prentjes, grote letters of halve hoofdstukken. Bij Luna was dat “Kruistocht in Spijkerbroek”, bij Felix was het “Harry Potter”.

Luna begon met lange tanden, zette dan toch door, geraakte tegen het einde van de vakantie min of meer aan de helft, huilde rond begin oktober bittere tranen over het heengaan van Carolus en sloeg vorige week met een brede grijns het boek eindelijk dicht. #MissionAccomplished

(Dit gezegd zijnde, tussenin las ze wel een hoop andere boeken en strips, dus het is niet dat ze niet graag leest).

Felix dan weer stoorde zich aan het feit dat we hem Harry Potter 2 hadden gegeven, waarna we afspraken dat hij Harry Potter 1 voor zijn verjaardag zou krijgen, en hij dat dan op een maand tijd uit zou lezen.

Hij begon midden september aan Harry Potter 1, had ongeveer een week nodig om zich in te werken, ging ervan genieten in week 2, sloeg de laatste pagina om in week 3, startte met Harry Potter 2, las dat op één week tijd uit, waarna we in paniek bij de buren Harry Potter 3 en 4 gingen lenen (ik heb de reeks enkel in het Engels), waarna hij deel 3 in sneltreinvaart uitlas en hij nu ook de laatste pagina’s van deel 4 aan het verorberen is. Daardoor zitten we even klem, want HP 5 en 6 zijn nog niet gearriveerd.

Hij leest op de pot, terwijl hij z’n tanden poetst, hij leest in zijn dromen (en doet dan onbewust het licht aan), hij leest terwijl hij zijn schoenen aandoet en leest tot aan de voordeur toe, hij hoort nauwelijks nog wat we hem vragen (en het was voordien al moeilijk), er slingeren overal toverstokken rond in huis, hij test ons voortdurend op dreuzelgedrag en ik ga er nu al van uit dat hij aan Sinterklaas een uil zal vragen (in plaats van een kat).

Al is dat laatste misschien zo slecht nog niet, bedacht de anti-kattenmoeder zonet eventjes bij zichzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s