Bloedbad

KALENDER_2018Het schoolse jaar ligt weer helemaal in plooi.

De activiteiten van het trio liggen vast, de gezinskalender werd geüpdatet (inclusief nieuwe taakjes), de scouts zijn opnieuw gestart, de eerste verjaardagsfeestjes en uitstapjes zijn al weer achter de rug. De herfst heeft zijn tanden al eens laten zien en het enige waar we nog een beetje inzicht in moeten krijgen is of en wanneer Luna en Felix na school alleen naar huis mogen.

Er was een initiële testfase ingegaan, op dinsdagavond. Ze zouden onderling afspreken voor sleutelgebruik en te volgen route, en Tess zou in de opvang op school blijven.

De eerste dinsdagavond kwam ik toevallig vroeg thuis, waarbij ik Felix alleen in de zetel aantrof. Hij was de afspraak met zijn zus vergeten, en die zus was het hele dinsdagavondconcept tout court vergeten, en zat nog gezellig in de opvang met haar vrienden.

***

De woensdag erop bleef Felix toevallig opnieuw alleen thuis, omdat hij een pees verrrokken had bij een loopwedstrijd op school en dus niet mee kon naar de badminton, met Manou en zijn zussen.

Een half uur na het ingaan van zijn twee uurtjes alleen-tijd, kreeg ik een telefoontje.
“Hallo?”
“……..”
“Hallo?”
“…Mmmmmamaaaaaaaa”, snufte Felix.
“Wat is er?”
“Ik ben alleen thuis en heb in mijn vinger gesneden met de cutter. En alles ligt vol bloed….”

Ik stuurde hem linea recta richting buurvrouw-dokter (mét zijn huissleutels, een koelbloedige tele-moeder denkt aan alles), waar zijn ferm beschadigde duim onmiddellijk werd opgelapt en verzorgd (en gelukkig net niet genaaid moest worden). Vervolgens gaf ik hem instructie de badkamer al wat schoon te lappen, en belde ik naar Manou om haar psychologisch voor te bereiden op een mogelijk bloedbad bij thuiskomst.

Waarna ik de telefoon neerlegde, en nadacht over mijn immer actuele wens een nieuwe verjaardag toegewezen te krijgen.

***

Een half uurtje later kreeg ik opnieuw telefoon.
“Hallo?”
“Mama?”
“Alles okee schat?”
“Gelukkige verjaardag, mama!”

Waarna ik bedacht dat als je zoon je ’s ochtends terloops het exacte uur van je geboorte vraagt, en dat precieze moment ondanks zijn miserie niet vergeet, dat die verjaardag in nabeschouwing misschien toch zo slecht nog niet is.

#WatEenZoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s