Rouky

rox_and_rouky_by_aury_kashita-d6vdv6gLuna kwam terug met een hoofd vol luizen en drie medailles (apneu, touwtjespringen en flessen-omkeilen-met-een-balletje) en een lijf dat er na drie weekbeurten nog steeds even smerig uit ziet.

Felix – die voor het eerst echt op bivak ging – kreeg drie tekenbeten, werd voor het vierde jaar op rij gekroond tot “le plus Crado” (meest smerige scout) en fabriceerde de coolste Harry Potter-brievenbus ooit. Maar het trotste was hij dit jaar op zijn bédém (een soort pre-totem voor de jongere scouts, gebaseerd op tekenfilms): Rouky.

“Rox en Rouky (Frank en Frey in het Nederlands) zijn de innemende hoofdrolspelers van een Disney-kindercultfilm. Rouky is het kleine zachte hondje, een beetje discreet, zoals elke zichzelf respecterende hond. Hij luistert goed naar de mensen en blijft loyaal in om het even welke situatie. Jij bent iemand met een groot hart, Felix, net als Rouky, een ontroerende gevoeligheid die zin geeft om je te beschermen. Je bent erg intelligent, je begrijpt makkelijk alles, en weet snel wat kan en niet kan. Maar we vergeten vooral je ontzettend zotte kant niet, die met alles lachen kan!”

Als ouders waren wij vooral in onze nopjes over het feit dat Luna en Felix voor het eerst tranen lieten op het einde van hun scoutskamp, in plaats van bij het begin. Ik kijk al uit naar de komende jaren, waarbij ze na hun kamp dagenlang een pesthumeur zullen hebben. Uit heimwee naar die uitzonderlijke periodes van vriendschap, vrijheid en zorgeloosheid.

Ik spreek uit ervaring.

(Luna had een ‘gespierd’ thema dit jaar, bij Felix was het magie)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s