Koesteren

Het is alweer een snippermaand geleden, die memorabele trouw van ons. De euforie van het moment is al wat afgesleten, we hebben ons eerste huwelijkse dispuut alweer achter de rug en alles is weer min of meer overgegaan tot de chaotische orde van de dag.

Maar die trouw dus. Er valt heel wat te koesteren.

 • De 15-minuten durende ceremonie op het gemeentehuis

Nooit gedacht dat zoveel mensen zich op een vrijdagochtend om 11 uur zouden vrijmaken om daar een kwartiertje gezellig met ons op een paar bankjes te zitten. Maar het was heerlijk intiem en persoonlijk, en duurde (in gedachten misschien) ferm langer dan 15 minuten.

gemeente

 • Aperitief bij ons in de tuin 

Nadat we een paar weken onze kop hadden zitten breken over waar we in hemelsnaam zouden aperitieven (Les Ecuries du Tram, de Melkerij in het Josafatpark, Sasasa,…), beslisten we dat iedereen met onze tuin genoegen zou moeten nemen. Van onze geweldige buren kregen we meteen veertig champagneglazen in bruikleen, van onze andere buren kregen we een set walking-dinner-tafeltjes, we bestelden Libanees en de sfeer was gezet.

p5180152.jpg

 • Vrijdagavond-samenzijn in Doornik

We kwamen met een stuk of dertig vroegtijdige feestvierders samen in Doornik op vrijdagavond. Iedereen bracht iets mee (aperitief, eten, dessert) en het was ferm gezellig tot een stuk in de nacht. Het niet te onderschatten voordeel van zo’n avond is dat je die mensen dan tijdens het feest zelf straal kan negeren (want ze hebben jouw aandacht al gekregen). Ah ja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 •  Het inrichten van de feestzaal

We hebben ons vooral niet uitgesloofd. We hebben de vlaggetjes van het straatfeest buiten opgehangen, de tafels en stoelen geplaatst (het is handig als je vrienden hebt met gevoel voor ruimtelijke ordening) en de muziekinstallatie getest (ook hier: handig als je een kenner in de buurt hebt). Er stonden kaarsjes op de tafels en veldbloemen – maar verder gingen we voor #zerowaste. Er was precies genoeg plaats voor 100 man (en de kinderen moesten – tot hun grote geluk – buiten hun plan trekken).

SONY DSC

 • Het leggen van contacten

Omdat we natuurlijk met een bijzondere groep vrienden opgescheept zitten – mensen van vroeger, mensen van vandaag, Vlamingen, Walen, Brusselaars, en hier en daar ook nog een buitenlander – moesten we ervoor zorgen dat er onzichtbare grenzen werden overschreden.

Dus werden alle gemeenschappelijke kenmerken van de gasten gekwantificeerd en op kaartjes gedrukt. Zo had iedereen op z’n minst een gespreksonderwerp, als ze te dicht in de buurt kwamen van een onbekende landgenoot.

LINKS_KAART-final-2

 •  De Speech

X en ik waren amper enkele dagen op voorhand aan de speech begonnen, en besloten er op het allerlaatste moment nog wat geloftes aan toe te voegen. Zeer tevreden daarover, al zeg ik het zelf. Niet in het minst omdat X spontaan tranen in z’n ogen kreeg (en de helft van de zaal mee begon te bengelen). Misschien komt die speech ook nog in het Groeiboek terecht (voor wie het lief vraagt).

32919064_10155290684602143_6221046827295178752_n kopie

 • De Quiz

De kinderen hadden (zo stiekem mogelijk) een quiz voorbereid, met een paar delicate vragen over hun ouders. Het ging ondermeer over het aantal liefjes dat ik had voor X – waarna ik het getal (20) probeerde te duiden door te zeggen dat er maar twee echt serieuze liefjes tussen zaten. Iets wat ik beter niet had gedaan.

Want ik vergiste mij prompt van naam.

DSCF1265 kopie.jpg

 • De improvisatie-interventie 

Een onvoorziene interventie van twee improvisatievrienden, waaruit bleek dat ik nogal vaak “alleen water graag” of “je bent toch niet met de auto gekomen hé?” zeg. Van de 56 zinnen die mensen spontaan neerpenden om mij te karakteriseren, vermelden er 37 alleen dat.

Serieus, hoe komen ze er bij.

groene_kaartjes

 • Vodka

En omdat iedereen weet dat ik alleen water drink en geen alcohol (zie dus hierboven), mocht ik meteen een half glas pure vodka legen tijdens de speech van één van de getuigen. Ik heb daar tot mijn eigen grote verbazing geen last van ondervonden. Ik voelde mij weer even helemaal 23 (maar dan wel met een ander lief dus).

 • Het eten

We hadden een geweldige traiteur-met-barbecue omdat we natuurlijk een zekere reputatie hoog te houden hebben (het directe gevolg van de kookkunsten van X). Alleen hebben we als kersvers getrouwd koppel zelf nauwelijks van dat eten genoten, en bleken er nadien een hoop potjes en lepeltjes van het dessert verdwenen te zijn (dus als u die toevallig in uw wagen vond, gelieve snel iets te laten weten).

SONY DSC

 • De fuif

Ik had ergens gelezen dat als je trouwt met kinderen erbij, dat je die kinderen dan hun eigen ‘fuif’ moet geven. En dus mochten al die kinders hun 3 favoriete nummers doorsturen, en sloegen ze een uur eerder dan de rest aan het dansen. Mega succes.

De grote-mensen-fuif was trouwens ook een voltreffer (geen idee of dat kwam doordat ook de volwassenen hun eigen nummers hadden mogen doorgeven – of omdat het buiten nogal fris was en iedereen in de dansruimte vertoefde) en ik ben nog steeds groot fan van onze openingsdans (zelfs al heeft de zanger zijn vrouw vermoord).

En evengoed van nummers twee (om de Vlaamse-Waalse kerk in het midden te houden), drie (ons Braziliaans verleden) en vier (ons Keniaans verleden).

SONY DSC

 • De brunch op zondagochtend

De ideale afsluiter. Tante Tib liet zich gaan met een grandioze brunch voor de vijftig gasten die waren blijven slapen (extra tip: zorg voor een trouwlocatie met bedden).

En de zon straalde (voor wie daar op dat moment nog tegen kon).

IMG_1984

 • De huwelijksreis

Meteen de ochtend na het feesten vertrekken. Beste beslissing ooit. En Budapest was geweldig, maar dat schreef ik dus al.

33597416_10157436393893082_9077938310998917120_n

In ’t kort: trouwen op volwassen leeftijd met de man waar je al zestien jaar lang lief, leed en kinderen mee deelt is een dikke aanrader.

Wij verwachten op z’n minst een toename van het aantal huwelijken in onze vriendenkring in de komende maanden.

En gij nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s