Paniek

bestEigenlijk wilde ik boven alles een trouw zonder stress.

Zo eentje waar je de dag voordien nog tot de middag in je bed kan liggen – en waar het feest zelf gewoon losloopt, en je eindeloos met elke gast kan staan kletsen en dansen tot de zon weer opgaat.

We hebben één zaal bezocht, één traiteur gehoord, één juwelenontwerpster gelokaliseerd, en één veldbloemenmevrouw gevonden – en daarna vooral vertrouwd op de gemaakte keuzes. We zorgden ook voor een extra lang trouwfeest (3 dagen met nog wat extraatjes) waardoor we er zelf ook maximaal van konden genieten.

Er waren bijgevolg slechts enkele – zeer kortstondige – momenten van paniek.

Zoals toen ik 4 weken geleden droomde dat ik te laat toekwam in het gemeentehuis, mijn schoenen niet vond, mijn haar niet had kunnen kammen, en mijn kleren maar half aan had. Waarna ik besefte dat het een droom was. Waarna ik die hele droom gewoon drie keer na elkaar droomde, iedere keer eindigend met het idee dat het maar een droom was.

Of zoals toen het kinderquota voor de trouw op miraculeuze wijze verdubbelde – en ik niet zeker was of al die kinderen wel in de zaal zouden passen en wat we er dan in hemelsnaam wel zouden moeten mee aanvangen. Op zo’n momenten is het handig om een X. te hebben die in je schouders knijpt en zegt dat al die kinderen desnoods wel op de slaapzolder zullen eten of in het groene weidegras.

Of toen het in Gaza begon te borrelen terwijl mijn getuige Karen daar aan de slag was. Ze vertrok tijdig uit de Palestijnse Gebieden, maar kreeg vervolgens in Jerusalem te horen dat alle verloven voor de komende weken waren ingetrokken. Waarna ze speciale toestemming moest vragen om toch naar België te kunnen vliegen. Waarna de piloten van Brussels Airlines in staking gingen. (Ik kan u geruststellen: ze staat op alle trouwfoto’s).

Of ten slotte zoals toen het KMI erin slaagde 143 keer van weersvoorspelling te veranderen op 3 dagen tijd: van bloedheet, naar regen, naar zonneschijn-met-wolken, naar buiig, naar prachtig zomerweer, naar bewolkt, en weer terug.

Maar verder dus: geen greintje stress. Serieus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s