Wilco

IMG_1510Onze buurt ondergaat deze maand heel wat drama. Eerst was er de zware brand bij Francis, en amper enkele dagen later gebeurde een indrukwekkend ongeluk om de hoek, waarbij een wagen op z’n kop belandde door een klapband. Aan boord zaten een mama en twee kindjes van de school. Alle inzittenden bleven gelukkig grotendeels ongedeerd – en Francis’ nieuwe frietkot is inmiddels al weer enkele dagen open. Resistent volkje, hier op Helmet.

Maar hoe we het drama van vandaag te boven gaan komen, dat weet ik nog niet. Luna deed deze ochtend de deur open voor vriendin S., waarna het vreselijke nieuws het huis kwam binnenwaaien: de breuk tussen Laura Thesoro en Giovanni!

“En, was ze aan het huilen?”, was de eerste vraag van mijn empathische dochter, waarna ze mij snel uitlegde dat Laura een zangeres is en Giovanni eigenlijk Wilco is van Nachtwacht (serieus, toen was ik mee!). Vervolgens trokken beide meiden de deur achter zich dicht, om snel de rest van de wijk op de hoogte te gaan brengen.

Maar ik bleef niet bij de pakken neerzitten. Luna had vorige week een geweldig boek meegebracht uit de bieb, dat eigenlijk dient om meiden van elf voor te bereiden op de pubertijd. Maar het komt ook voor moeders heel goed van pas wanneer ze even de kluts kwijt zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s