Winterprik

Op vrijdagavond:

  • Moesten Luna en Felix elk om 17u30 op een andere plek in Brussel zijn om op scoutsweekend te vertrekken. En zat X te ver weg om van dienst te zijn.
  • Vroor mijn fietsketting vast op het Rogierplein, waar ik die dag aan de slag was, en waar ik stipt wilde vertrekken om elk kind op tijd op de juiste plek te krijgen.
  • Zwalpte ik tussen sneeuwhopen en ijzelplekken richting school, nadat ik er in geslaagd was mijn fiets te ontdooien.
  • Werd Felix keurig op tijd afgezet bij een vriendje (wiens ouders de rest van de tocht zouden voltooien), waarna Luna, Mariama, Tess en ik de tram namen, om mooi op tijd op Plek Twee te geraken.
  • Waren we tien minuten te vroeg op de afspraak.
  • Moesten we twee uur lang in een sneeuwstorm wachten op de bus die – toen hij eindelijk de straat inreed – 45 minuten verplichte buschauffeurpauze implementeerde*.
  • Werden we door vriendin A. van een potentiële vriesdood gered toen ze in haar huis (rechtover Plek Twee) warme thee (voor Luna en Mariama), een speelkameraadje (voor Tess) en een goed gesprek (voor mij) aanbood.

Op zaterdagochtend:

  • Keerden Tess en ik met de slee terug van het zwembad (een dikke drie kilometer) en beleefden we stedelijke sneeuwavonturen, inclusief bermglijden in de fietstunnel op de Van Praetbrug, het bouwen van een Olaf aan het tankstation, en sneeuwstampedes aan een heuse bouwwerf in Neder.

Op zondagochtend:

  • Zat ik met een goed boek en een korte broek op ons terras te zonnebaden.

Niks fijner dan zo’n Belgische winterprik in maart.

* Uiteraard vind ik dat bijzonder verantwoord buschauffeurgedrag, en 45 minuten is niks in vergelijking met de 9 uur pauze die de vliegcrew in Ethiopië plots moest nemen, toen we vijf uur lang in het vliegtuig op de begane grond bleven staan, en om 3 uur ’s ochtends plots uit onze stoel gejaagd werden omdat hun “vliegtijd” verstreken was. Het heeft toen 24 uur geduurd voor we echt onderweg waren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s