Francis

francisVandaag ging een iconisch stukje Helmet in vlammen op: het frietkot van Francis naast de kerk. Een ontploffing, een vuurzee, en opeens waren de frietjes en de oliebollen niet meer dan een warme herinnering.

Francis was hét trefpunt voor ouders en kinderen na schooltijd – je kon er altijd wel op rekenen een bekende te zien aanschuiven, waarna je kinderen begonnen jengelen en je heel uitzonderlijk al eens zwichtte voor de druk (en de goesting). Van Francis kreeg je ook altijd wat extra – van een fluo badeend tot een potje mayonaise of een frikandel.

Dit was dan ook het gespreksonderwerp aan tafel deze avond: de donkere rook die langs de klasramen wuifde, het uitgebrande karkas van het 50-jaar oude frietkot aan de schoolpoort en de vraag of Francis toch wel zeker terug zal komen.

Tess, die nog altijd ‘verhaaltjes‘ wil horen over gestorven mensen, zoals Witte Oma, opa Vogeltje, Jeanne d’Arc en Victor – had er opeens een nieuw verhaaltje bij: “Mama, vertel eens het verhaal van Francis?”

(Om u gerust te stellen: Francis bleef ongedeerd bij de brand, al moest hij wel even naar het ziekenhuis voor extra zuurstof)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s