Aanzoek

FullSizeRender
Tess wil al heel lang heel graag eens bij een vriend(innet)je gaan slapen (of een vriendje hebben dat bij haar blijft slapen). Dat is niet zo evident: niet alle vierjarigen zijn al klaar om een nachtje zonder ouders door te brengen, en niet alle ouders zijn al in staat om een nachtje zonder hun vierjarige door te brengen. In elk geval: het was er nog nooit van gekomen – en de enige met wie Tess tot dusver al behoorlijk wat nachten doorbracht, is nichtje Charlie.

Tot enkele vrijdagen geleden een groep buren bij ons nieuwjaar kwam vieren, en onder hen ook Tess’ beste vriendje-annex-vlam B., zijn broer en ouders. Toen ze rond een uur of tien terug naar huis keerden, kreeg Tess het aanzoek van haar leven: of ze niet wilde komen slapen.

Je zag haar gezicht oplichten van puur geluk en ongeloof, om vijf minuten later met haar knapzak-voor-één-nacht de deur uit te springen, en al huppelend richting het logeerhuis te vertrekken (150 meter verder).

Voor het slapengaan, controleerde ik mijn telefoon nog even op alarmerende berichtjes (“Tess kan niet slapen, ze mist je”, “Tess wil terug naar huis komen”, “Tess heeft buikkrampen”), maar niks hoor.

Mijn jongste dochter lag met een brede glimlach in een wildvreemd bed, helemaal klaar voor een leven buiten de moederschoot. En de enige die daar een beetje buikkrampen van kreeg, dat was die moeder zelf.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s