Ommekeer

Er hangt ons in deze woelige tijden een hoop onheil boven het hoofd – waarvoor we al dan niet terecht het voorbije jaar toch al eens een nachtje slaap lieten: potentiële wereldoorlogen, Trumpismes, het ISIS-kalifaat, meedogenloos kapitalisme, het dodelijke verkeer in Schaarbeek,… Maar net zoals de Galliërs jaren geleden, ben ik maar over één ding écht ongerust: dat de hemel op mijn hoofd gaat vallen.

Ik hoop dan ook dat 2018 het jaar wordt van de Grote Groene Ommekeer.

Het jaar waarin we als Westerlingen afstand leren nemen van onze overconsumptie, en ontdekken hoe goed we het kunnen hebben met wat minder (van betere kwaliteit).

Het jaar waarin keizer auto hard van zijn troon gestoten wordt – en multimodale mobiliteit de gangbare norm wordt voor de gemiddelde medemens.

Het jaar dat supermarktketens en multinationals een einde maken aan hun plastic soep-beleid en we eindelijk aan onze “één vuilniszak om de 3 maand” geraken.

Het jaar dat onze beleidsmakers eindelijk keuzes durven maken die hen misschien geen populariteitspolls zullen doen winnen, maar die van dit land een voortrekker maken op gebied van groene innovatie.

Ook wij proberen van 2018 een groener jaar te maken – met #zerowaste in ons huishouden, nog wat minder vlees en rommel, autodelen met de buren en alle boodschappen met de fiets.

En ondertussen wensen wij u alvast een spruitig groen en gezond 2018 toe.

2018_final-1

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s