Achterdeur

2018

We staan aan de achterdeur van 2017, en kijken even om.

Luna werd tien in januari en ik had het koud. Februari stond in het teken van de liefde, die van ons en die van onze kroost, en in maart en april gingen we reizen: Luna vertrok in haar uppie met de trein, we gingen citytrippen in Rome, er was Beirut en een geslaagde vakantie in Luxemburg, waar Felix zijn beste Duits bovenhaalde.

In mei werden de knikkers, de Pokémons en Tess haar zomerjurkjes bovengehaald en in juni verdween er vanallas: een meisje uit de buurt, de MyLittlePoney van Tess, de Nintendo-droom van Felix (én een beetje van zijn achtjarige onschuld).

In juli was het – zoals vaak – even heel erg rustig in ons huis, en lachten we met taal: de ‘Pineut‘ van Felix, Tess die naar Kenia vertrok, en Samsonseks aan tafel. We speelden ook even Tripadvisor voor de lokale pretparkenmarkt.

In augustus wilden we gewoon de klok even terugdraaien (en niet alleen omdat Tess vier werd).

De terug-naar-school-actie in september gebeurde in verschillende fasen (1, 2, 3, 4, 5). Gelukkig was ik daar helemaal klaar voor. Iets minder klaar was ik voor Felix die alweer negen werd.

Oktober was rustig en toch ook weer niet –  en Tess ging over tot de overgave.

In november kwam er een bril op de neus van Luna, ging ze op ontdekking in het middelbaar, en kreeg Tess draadjes in haar kin.

Voor Felix veranderde er iets in december, mocht het drietal acteren voor het goede doel, deed Luna ons lachen en Tess ons perplex staan, en ging ik even herbronnen in Malawi (ook voor het goede doel).

En toen was het al weer tijd om af te tellen. #2018.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s